Fotball

Bayern kjøper midtbanestjerne fra Bundesliga-rival – erstattes av supertalent fra Barcelona

Bayern München har sikret seg Marcel Sabitzer fra RB Leipzig på en avtale til sommeren 2025. Leipzig skal ha erstatteren snart på plass.

Marcel Sabitzer er klar for Bayern München. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Bayern melder om overgangen til Sabitzer på sitt nettsted mandag.

Den tyske toppklubbens styreformann og tidligere toppkeeper Oliver Kahn mener 27 år gamle Sabitzer er nøyaktig hva Bayern har sett etter.

– Marcel Sabitzer har alt det en Bayern-spiller trenger. I tillegg til det kommer han ikke til å trenge lang tid til å tilpasse seg laget, siden han allerede er godt kjent med spillestilen til vår trener Julian Nagelsmann.

Nagelsmann var trener for Sabitzer i Leipzig inntil den unge suksesstreneren tok over Bayern i sommer.

Etter alle solemerker kommer Sabitzer til å bli erstattet i Leipzig av Barcelonas 18 år gamle midtbanetalent Ilaix Moriba. Overgangsguru Fabrizio Romano skriver på Twitter at Moriba snart blir presentert som Leipzig-spiller.

Moriba imponerte etter å ha debutert for Barcelona forrige sesong, men den økonomisk pressede spanske klubben har ikke klart å komme til enighet med ny kontrakt med stortalentet. Moriba var også aktuell for Tottenham.