Debutant ble helten da Viking snudde 0-2 til 3-2 mot Molde: – Helt utrolig

Viking lå under 0-2 ved pause, men tre mål i annenomgang ble til en oppløftende 3-2-seier over serieleder Molde.

Molde ledet med to mål til hvilen etter scoringer fra Birk Risa og Eirik Ulland Andersen. Kevin Kabran sto for Vikings redusering etter pause, mens Zlatko Tripic utlignet til 2-2 på straffe.

David Brekalo debuterte for Viking da han entret banen i det 65. minutt. På overtid headet sloveneren inn 3-2.

– Helt utrolig. Det var sinnssykt, sa matchvinneren til Eurosport.

Moldes poengtap gjør at Bodø/Glimt nærmer seg bakfra på tabellen. Tittelforsvarerne er fem poeng bak med én kamp mindre spilt.

MFK-trener Erling Moe valgte å gjøre en formasjonsendring foran møtet med Viking. Han mønstret en startellever i 3-5-2.

– Det er jo en annenomgang hvor vi spiller dem inn i kampen. Vi stryker på en corner, men jeg følte vi hadde rimelig bra kontroll på det vi gjorde. Vi skled to ganger, og de utnyttet det, sa Moe.

Kampen manglet to profiler, en på hvert av lagene. Molde kom til Stavanger uten toppscorer Ohi Omoijuanfo. Han venter familieforøkelse og ble igjen hjemme. Viking på sin side var uten veteranen Veton Berisha, som ble skadd sist.

Måtte våge mer

Birk Risa banket inn 1-0 da han fikk ballen inne i feltet på en corner etter 26 minutter. Målet kom etter at Viking åpnet friskest, men ikke helt klarte å utnytte det lille spillemessige overtaket.

Eirik Ulland Andersen, som var en av spillerne som misset i straffesparkkonkurransen mot Trabzonspor, doblet ledelsen etter 39 minutter da han kom alene igjennom på kanten etter en kontring.

Viking var fulle av selvtillit etter 3-2 over Kristiansund forrige søndag. Selvtillit var det ikke mye å se av i 1.-omgangen.

– Vi må tro på det og våge, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Eurosport før kampen.

Taktiske bytter

Der det gikk trått før pause, kom troen tilbake da Kabran reduserte til 1-2 i det 66. minutt etter et flott angrep. Viking hadde gjort noen taktiske bytter som ga umiddelbar effekt.

Sju minutter senere måtte Stian Rode Gregersen ty til ulovlige midler for å stoppe Sebastian Sebulonsen inne i feltet. Med Berisha ute måtte Zlatko Tripic ta ansvar, og han scoret sikkert på straffen og utlignet til 2-2.

Viking presset på mot slutten. Etter at en corner fra Joe Bell fant hodet til Brekalo, tok laget sin annen strake 3-2-seier over et lag fra Møre og Romsdal.

– Vi måtte gjøre noe. Jeg er vanvittig glad for at vi klarte å komme tilbake etter å ha ligget under. Vi må bli bedre ut fra start, sa Aarsheim etter kampen.

Eliteserien, runde 15

Viking – Molde 3-2 (0-2)

SR-Bank Arena

Mål: 0-1 Birk Risa (26), 0-2 Eirik Ulland Andersen (39), 1-2 Kevin Kabran (66), 2-2 Zlatko Tripic (str. 73), 3-2 David Brekalo (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Henrik Heggheim, Viking, Martin Bjørnbak, Stian Gregersen, Sivert Mannsverk, Molde.

Viking (4-3-3): Arild Østbø – Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl (Shayne Pattynama fra 65.) – Harald Tangen, Joe Bell, Samúel Fridjónsson (David Brekalo fra 65.) – Kevin Kabran, Mai Traore (Kristoffer Løkberg fra 58.), Zlatko Tripic (Simen Kvia-Egeskog fra 87.).

Molde (3-4-2-1): Andreas Linde – Stian Gregersen, Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan – Erling Knudtzon, Sivert Mannsverk, Eirik Ulland Andersen (Magnus Grødem fra 90.), Birk Risa (Kristoffer Haugen fra 70.) – Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem – Ola Brynhildsen (David Fofana fra 76.).