trikkeligaen

Bjørdal måtte sy før pause - så reddet han VIF-poeng

(Tromsø - Vålerenga 1-1) Henrik Bjørdal (24) har ikke levert mange målpoeng for Vålerenga i år. Mot Tromsø scoret han sitt andre mål for sesongen, etter å ha måttet sy i hodet tidligere i kampen.

Vålerenga reiste til Tromsø for å komme tilbake på vinnersporet i høstsesongens første serierunde. Etter tre kamper uten seier i Eliteserien før kveldens kamp, sørget nedrykkstruede Tromsø for forlengelse av VIFs rekke uten trepoenger.

Henrik Bjørdal ble VIFs store spiller for kvelden da han reddet Vålerenga kvarteret før slutt, etter å ha vært ute av banen med behandling før pause. Midtbanespilleren havnet i kollisjon med Tromsøs Lasse Nilsen i hodeduell, og begge måtte sy i hodet.

Hodesmeller

Verken Tromsø eller Vålerenga klarte å sette ordentlig preg på kampen i første omgang, men det var hjemmelaget som var nærmest. August Mikkelsen holdt på å sende vertene i ledelsen mot slutten av omgangen, men traff stolpen etter å ha avsluttet fra venstre innenfor feltet. Også Kent-Are Antonsen og Moses Ebiye hadde noen småskumle avslutninger, men resten av forsøkene fra hjemmelaget gikk utenfor stolpen før pause.

Vålerenga åpnet med lovende spill fra høyresiden med debutant Nikolaj Thomsen, Henrik Bjørdal og Tobias Christensen, men kom ikke til farlige nok posisjoner til verken innlegg eller skudd. Etter en lovende start stoppet det opp for bortelaget, og Tromsø tok mer og mer over uten å sette kampens første scoring.

Midtveis i omgangen kolliderte Bjørdal og Nilsen i en hodeduell, og begge måtte ut av banen og få behandling. Etter å ha sydd og fått plastret hodene, var begge heldigvis klare for spill igjen.

Tromsøs Lasse Nilsen og Vålerengas Henrik Bjørdal måtte begge ut for å få sydd hodet etter hodeduell i første omgang. Foto:

Vålerenga kom ikke nærmere før helt på tampen av omgangen, da Osame Sahraoui fikk løsnet et skudd utenfor 16-meteren med venstrefoten. Skuddet var ikke så verst, men Jakob Karlstrøm mellom stengene reddet greit. Lagene gikk målløst til pause etter en relativt sjansefattig omgang.

Bjørdal-mål

Kampens prestasjon kom i det 65. spilleminutt da Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen på vakkert vis chippet spiss Moses Ebiye gjennom alene med Kjetil Haug. Alene med keeper var den tidligere Lillestrøm-spilleren sikker, og hjemmelaget var i ledelsen. Fullt fortjent, etter å ha skapt de største sjansene både før og etter pause.

Moses Ebiye feirer 1-0-scoringen mot Vålerenga. Foto:

Vålerenga skapte ikke mye heller etter Tromsøs scoring, men nok til å utligne. Ti minutter etter at Tromsø gikk i ledelsen, svarte VIF. Fredrik Oldrup Jensen viste fram sitt overblikk og sin gode pasningsfot da han vektet en høy pasning perfekt til Henrik Bjørdal. Spilleren som måtte ut for å sy hodet før pause lot seg like godt inspirere av sin lagkamerat Oldrup Jensen, og vippet ballen over keeper og i mål. Med et kvarter igjen å spille var lagene like langt, 1–1.

Henrik Bjørdal utlignet for Vålerenga ti minutter etter at bortelaget slapp inn kampens første scoring. Foto:

Albin Mörfelt (21) fikk sin Vålerenga-debut i andre omgang, og Vidar Örn Kjartansson kom inn som innbytter til sin første kamp siden mai. Ingen av angrepsspillerne klarte å endre kampbildet i stor grad, men sistnevnte var flere ganger plassert i god posisjon i boksen uten å få avsluttet ordentlig.

Ingen av lagene klarte å bryte ned hverandres forsvar etter Bjørdals scoring, og det endte med poengdeling på Alfheim stadion. Etter nok en uavgjort forestilling, har Vålerenga nå spilt sju kamper med poengdeling så langt denne sesongen. Det gjør VIF til laget med flest uavgjort i Eliteserien så langt i år.

Tromsø – Vålerenga 1-1 (0-0)