Rosenborg forlenget poengrekken – slo Mjøndalen 2-1: – Viktig seier

Mjøndalen styrte spillet før pause, men det var Rosenborg som fikk uttelling. Gjestene fra Trondhiem vant 2-1 søndag.

Kampen hadde sjanser til begge lag i starten, men det var RBK som tok ledelsen. Et innlegg fra venstreback Adam Andersson fant backkollega Erlend Dahl Reitan på motsatt side. Han spilte vegg med stolpen før han sendte ballen i mål.

Før det hadde Mjøndalen hatt mye å by på, men en god André Hansen i RBK-målet holdt unna.

Drøye ti minutter inn i 2. omgang lå ballen i Mjøndalen-målet igjen. Anders Konradsen fikk en enkel jobb med å hamre inn 2-0 etter rot i boksen etter et hjørnespark.

– Deilig å sette sin første scoring på en god stund. Vi presterer en ujevn kamp. Starten på 2. omgang er god når vi går opp til 2-0, sa Konrasdsen til Discovery.

RBK-trener Åge Hareide var også fornøyd etter kampen. Han var klar på at det var en tøff batalje.

– Mjøndalen ga oss kamp. Vi fikk jobbe for det. En veldig viktig seier, sa Hareide

Redusering

I det 66. minutt våknet Mjøndalen til liv etter dvalen. Et innlegg fra Lars Olden Larsen fant Benjamin Stokke på bakerste stolpe, og i lufta fikk han foten på ballen og styrte den i nettet.

Mjøndalen klarte aldri å skape de største sjansene de siste 20 minuttene. Det vil ikke trener Vegard Hansen deppe for mye over.

– Det er mye positiv å ta med seg i dag. Vi får ikke med oss noe annet enn bedre følelse, men vi skal bygge på dette. Det var mye verre å tape sist enn det er i dag, sa han

Ni strake

Seieren betyr at Rosenborg ikke har tapt i Eliteserien på fem kamper, og har dermed snudd noe av trenden de hadde tidligere i sesongen, der det var langt mellom de store prestasjonene.

De har også spilt godt i kvalifiseringen til conferenceligaen og i cupen. Dermed står trønderne nå med ni strake seire.

– Det kan vi dra nytte av, konstaterte Hareide.

Rosenborg møter Odd i neste kamp, mens Mjøndalen skal ta den korte turen til Stabæk.

Eliteserien, runde 15

Mjøndalen – Rosenborg 1-2 (0-1)

Consto Arena, 1500 tilskuere.

Mål: 0-1 Erlend Dahl Reitan (31), 0-2 Anders Konradsen (57), 1-2 Benjamin Stokke (66).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Syver Skaar Eriksen, Stian Aasmundsen, Sondre Solholm Johansen, Mjøndalen, Hólmar Örn Eyjólfsson, Rosenborg.

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – Syver Skaar Eriksen (Christian Gauseth fra 87.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Stian Aasmundsen (Benjamin Stokke fra 62.), Isaac Twum, Albin Sporrong (Magnus Bækken fra 81.) – Fredrik Brustad (Lars Olden Larsen fra 62.), Kent Håvard Eriksen, Martin Rønning Ovenstad (Joackim Olsen Solberg fra 82.).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Even Hovland, Adam Andersson – Olaus Skarsem (Stefano Vecchia fra 46.), Vebjørn Hoff, Anders Konradsen – Carlo Holse (Besim Serbecic fra 87.), Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide (Noah Holm fra 46.).

Resten av runden: Lillestrøm – Bodø/Glimt 0-1 (0-0), Mjøndalen – Rosenborg 1-2 (0-1), Odd – Haugesund 4-2 (2-1), Tromsø – Vålerenga 1-1 (0-0), Viking – Molde 3-2 (0-2).

Spilt lørdag: Kristiansund – Stabæk 5-1 (2-1), Sarpsborg – Strømsgodset 1-0 (0-0).