Sandefjord fortsatte sommeroppturen og slo Odd borte

Kristoffer Larsens drømmeredusering få minutter før slutt var ikke nok for Odd. Laget fra Skien tapte hjemme 2-3 mot Sandefjord onsdag.

Sandefjord har vært et av de store formlagene denne sommeren. Onsdag kveld fortsatte «Guttane» mot tabellnabo Odd.

Trener Hans Erik Ødegård var langt fra fornøyd med prestasjonen til laget, selv om det til slutt endte med tre sterke bortepoeng.

– Jeg tror ikke jeg kan huske at jeg har vært så forbanna etter en omgang som den første omgangen. Vi leder, men vi gjør ikke det vi skal i det hele tatt, så da er vi dårlige. Vi blir bedre i andre omgang, sa Ødegaard til Discovery etter kampen.

– Men det er deilig å vinne på en sånn dag, konstaterte han.

Sterk seier

Sondre Risan Mørk sendte de rødkledde fra Sandefjord i ledelsen etter kun to minutter og ga gjestene en drømmestart på oppgjøret.

Odd utlignet 35 minutter ut i omgangen ved Gilli Rólantsson, men fikk seg en real kalddusj minutter før pause da Alexander Ruud Tveter igjen sendte Sandefjord i føringen. Vidar Ari Jónsson doblet ledelsen for gjestene få minutter ut i den andre omgangen.

– Det veldig gøy spille fotball nå, og jeg håper jeg kan fortsette den gode formen. Jeg gleder meg, sa matchvinner Jónsson.

Kristoffer Larsen sendte i vei en frisparkperle få minutter før slutt, men laget fra Skien klarte aldri å få den avgjørende reduseringen.

Drømmestart

Gjestene fra Sandefjord skjøt ut av startblokkene og tok føringen etter kun minuttet spilt på Odd-gresset.

Brice Wembangomo spilte igjennom Mørk på hjørnet av Odds sekstenmeter. Mørk dro med seg ballen inn i banen og sendte ballen i nettmaskene til venstre for Sondre Rossbach i Odd-buret.

Etter et spillemessig overtak fikk Odd endelig lønn for strevet. Tobias Lauritsen la ballen igjen til spissmakker Rólantsson, som skjøt i stolpen via ryggen til Sandefjord-keeper Jacob Storevik og i mål.

Men Sandefjord var ikke ferdige før hvilen og slo tilbake ett minutt før halvspilt kamp. Jonsson fikk sendt i vei et innlegg i retning Tveter. Fra 14 meter headet Sandefjord-spissen ballen i en høy bue, og den dalte til slutt ned bak en svak Rossbach.

Fortsatte

Laget fra Skien fikk en ny kalddusj snaut fem minutter ut i den andre omgangen.

Målscorer Mørk var på farten igjen og sendte i vei en farlig avslutning mot Odd-målet. Rossbach fikk avverget avslutningen, men på returen sto Jonsson, som enkelt doblet ledelsen for gjestene til 3-1.

To minutter før fulltid tente Larsen liv i kampen igjen med en perlescoring av de sjeldne. Fra 22-23 meter bøyde han ballen over muren og opp i det høyre krysset til Storevik.

Sandefjord er oppe på 9.-plassen i Eliteserien, plassen foran Odd.

Eliteserien, utsatte kamper fra 2. runde

Odd – Sandefjord 2-3 (1-2)

Skagerak Arena, 1850 tilskuere.

Mål: 0-1 Sander Risan Mørk (2), 1-1 Jacob Storevik (selvmål 36), 1-2 Alexander Ruud Tveter (44), 1-3 Vidar Ari Jonsson (50), 2-3 Kristoffer Larsen (88).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Odin Bjørtuft, Odd, Sander Moen Foss, Sandefjord.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud (Kevin Egell-Johnsen fra 90.), Odin Bjørtuft (Kristoffer Larsen fra 69.), Solomon Owusu, John Kitolano – Joshua Kitolano, Filip Rønningen Jørgensen, Markus André Kaasa (Kachi fra 86.) – Gilli Rólantsson, Tobias Lauritsen (Conrad Wallem fra 86.), Sander Svendsen.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Haakenstad – Sander Risan Mørk (Marc Vales fra 83.), Zé Eduardo (André Sødlund fra 59.), William Kurtovic – Vidar Ari Jonsson, Alexander Ruud Tveter (Sivert Gussiås fra 83.), Kristoffer Normann Hansen (Franklin Nyenetue fra 84.).

Resten av runden: Haugesund – Strømsgodset 2-1, Lillestrøm – Sarpsborg 2-0, Mjøndalen – Stabæk 1-2, Odd – Sandefjord 2-3.