Fotball

Supporteralliansen nådde ikke fram i Qatar-utvalget: – Boikott vil sette en ny standard

Det var bare supportermiljøets to utvalgsmedlemmer som stemte for boikott i norsk fotballs utredning av neste års VM i Qatar.

Det bekrefter Norsk Supporterallianse i en pressemelding. Ole Kristian Sandvik og Gina Barstad har representert organisasjonen i utvalget på 14 medlemmer.

– Qatar-utvalget har ikke klart å komme fram til en felles anbefaling til fotballtinget, sier duoen i en felles uttalelse.

De anbefaler norsk fotball å ta avstand fra Qatar-VM når saken blir hovedtemaet på et ekstraordinært forbundsting 20. juni.

– En norsk boikott er riktig fordi det viser at Norge ikke godtar at fotballen blir brukt til å legitimere systematiske og grove brudd på menneskerettighetene, brudd på fotballens verdier og å renvaske diktaturer, sier Sandvik og Barstad.

Supporternes representanter mener det «går en grense for hva norsk fotball kan være deltakende i». Videre peker de på at en boikott er det «mest kraftfulle virkemiddelet» man har.

– Det vil være med på å sette en ny standard for hva fotballen kan akseptere i fremtidige mesterskap.

Under utredningen er ikke Sandvik og Barstad blitt overbevist om at det er gjort gode nok forbedringer i Qatar.

– Det er heller ingenting som tilsier at Qatar vil greie, eller er villige til, å gjennomføre store nok endringer i tiden fram mot mesterskapet.

Mer fra Dagsavisen