Fotball

Klopp før siste innspurt: Liverpool i Champions League vil være en av tidenes største bragder

Mesterligaspill så ut som en tapt kampsak for Liverpool, men i sesongens siste uke har klubben skjebnen i egne hender. Jürgen Klopp kan nesten ikke tro det.

Alle bookmakere holdt Liverpool som et sikkert topp-fire-lag flere måneder ut i sesongen. Fjorårets suverene ligamestere feiret nyttår på tabelltopp, men vinteren 2021 ble brutal.

Enorme skadeproblemer gikk til slutt utover resultatene og selvtilliten. I en periode hadde Liverpool blant annet seks strake Premier League-tap hjemme på Anfield. Så ille var fallet at Champions League-spill neste sesong så stadig mindre realistisk ut.

Men i innspurten har Liverpool vunnet seks av sine åtte siste ligakamper. Samtidig har treer Leicester og firer Chelsea gått på uventede smeller. Det har åpnet CL-døra for storklubben fra Merseyside.

– Det vil være utrolig stort. Klarer vi det, vil det være en av tidenes største bragder. Jeg vet hvordan det høres ut, men det er sannheten. Alle i klubben ser det på den måten, sier Klopp til Sky Sports.

Gyllen sjanse

Senest søndag så Champions League-drømmen ut til å være knust. Liverpool styrte mot 1–1 mot nedrykksklare West Bromwich, men på overtid av overtiden kom et usannsynlig keepermål fra Allison. På en corner stanget han inn trepoengeren.

Seier i de to siste kampene mot Burnley borte og Crystal Palace hjemme vil høyst trolig ta Liverpool blant de fire beste og til Champions League.

– Hvis du skal skrive en bok om en sesong, og du ønsker å være deppet etterpå, er nok vår sesong den du velger. Men her er vi. Uansett hva som har skjedd i år, har vi fått en sjanse til å ha skjebnen i egne hender med to kamper igjen, sier Klopp.

Thriller

Dette er status for lagene som kjemper om to ledige mesterligaplasser (målforskjell og antall plussmål i parentes):

* 3) Leicester 66 poeng (65-44, +21)

* 4) Chelsea 64 poeng (55-33, +22)

* 5) Liverpool 63 poeng (63-42, +21)

Leicester slo Chelsea 1–0 i FA-cupfinalen sist lørdag. Tirsdag møtes de igjen på Chelseas hjemmebane i nest siste ligarunde. Det betyr at minst én av dem kommer til å avgi poeng.

Presset er størst på Chelsea. Blir det ikke full pott på Thomas Tuchels menn i de to siste kampene, står de i størst fare for å havne utenfor topp fire.

Dramaet kan også slå ut slik at både Leicester og Liverpool ender på 69 poeng, og i så fall vil målforskjell bli avgjørende. Skulle også den være lik, vil ulike faktorer slå inn for å kunne skille lagene.

Leicester har Tottenham hjemme i siste runde, mens Chelsea har bortekamp mot Aston Villa.

Premier League menn tirsdag (37. og nest siste runde): 19.00: Manchester United – Fulham, Southampton – Leeds, 20.00: Brighton – Manchester City, 21.00: Chelsea – Leicester.

Mer fra Dagsavisen