Molde mistet ledelsen to ganger – Kitolano fikset 3-3 etter målgivende fra TIL-keeperen

(Tromsø -Molde 3-3). Seriefavoritt Molde fikk trøbbel borte mot Tromsø. Eric Kitolano sto bak vertenes utligning med sitt første mål i Eliteserien.

Kitolano ordnet TILs første poeng for året da han slo til på en ball fra keeper Jacob Karlstrøm i det 64. minutt. Etterpå var hjemmelaget skarpest i det offensive spillet.

I første omgang var det skyhøy uttelling på avslutningene. Da gikk nesten alt inn i begge ender av banen. Ohi Omoijuanfo startet scoringsshowet da han etter ti minutter dempet et innlegg med ryggen mot mål, vendte om og satte ballen i lengste hjørne.

Rett etter sto det 1-1. Ebiye Moses ble spilt gjennom alene med Molde-keeper Andreas Linde og trillet inn utligningen. Det var nigerianerens første seriemål siden overgangen fra HamKam før sesongen.

Fem minutter senere utnyttet Molde en klareringsbom på en lang ball. Omoijuanfo kunne kontrollert styre inn 2-1 til Molde.

Deretter skjedde det ikke stort før Ola Brynhildsen økte MFKs ledelse på tampen av omgangen. Etter noen raske dragninger sendte han ballen opp i nettaket.

Men igjen skulle Moses vise seg fram. Den tidligere Lillestrøm-angriperen kom på en godt løp og dunket inn 2-3-reduseringen etter et strålende TIL-angrep på venstrekanten.

Tromsø – Molde 3-3 (2-3)

Alfheim stadion: 600 tilskuere.

Mål: 0-1 Ohi Omoijuanfo (10), 1-1 Ebiye Moses (11), 1-2 Omoijuanfo (16), 1-3 Ola Brynhildsen (40), 2-3 Moses (44), 3-3 Eric Kitolano (64).

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø, Marcus Holmgren Pedersen, Birk Risa, Molde.

Tromsø (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Isak Helstad Amundsen, Anders Jenssen, Jostein Gundersen – Tomas Totland, Lasse Nilsen – Eric Kitolano, Ruben Yttergård Jenssen (Casper Øyvann fra 90.), Daniel Berntsen (Kent-Are Antonsen fra 62.) – August Mikkelsen (Mikael Ingebrigtsen fra 83.), Ebiye Moses.

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Marcus Holmgren Pedersen (Erling Knudtzon fra 66.), Martin Bjørnbak, Stian Gregersen, Birk Risa – Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain – Eirik Hestad, Eirik Ulland Andersen (Mathis Bolly fra 85.), Ola Brynhildsen (Magnus Wolff Eikrem fra 66.) – Ohi Omoijuanfo (David Fofana fra 75.).