trikkeligaen

Spår edelt metall for Fagermos Vålerenga: – Bør slåss om seriegull

Raufoss-trener Christian Johnsen roser kvaliteten i VIF før Eliteserien 2021, mens VIF-trener Dag-Eilev Fagermo gleder seg over at spillerne gjorde som avtalt da de gul- og svartkledde ble smadret 6-1.

VALLE (Dagsavisen): Raufoss tok ledelsen på Intility Arena, men VIF snudde matchen og så seg aldri tilbake. Aron Dønnum (2), Amor Layouni, Tobias Christensen, Brage Skaret og Henrik Udahl fikk nettsus i onsdagens treningskamp.

Dag-Eilev Fagermo har etterlyst at spillerne må omsette flere sjanser i mål. Han fikk ønsket oppfylt mot Raufoss.

– Det er gledelig det, og at det er flere ulike målscorere. En fin match av oss. Det første kvarteret var vi ikke all verden. Da møtte vi et Raufoss-lag som jobbet hardt, lå kompakt og kontret, noe vi kommer til å møte mye i år. Det er veldig fin kamptrening å få de situasjonene, for det vil vi møte ofte i Eliteserien, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Ikke bare «tut og kjør»

– Hva er du mest fornøyd med?

– At vi var flinke til å ha høyt tempo, men at vi samtidig «hvilte» litt i perioder. For vi kan ikke bare ha tut og kjør hele veien. Så vi roet ned da vi trengte det. Det er en kunst å finne den balansen, og det var vi gode på i dag. Det var en arbeidsoppgave for matchen, og det synes jeg ble godt gjennomført.

– Hva blir viktigst i helgens generalprøve mot Tromsø?

– Det vet jeg ikke ennå. Først får vi restituere fra denne kampen. Men jeg kommer til å stille en mest mulig toppet ellever, for å ha det laget som skal spille mot Rosenborg i seriepremieren klart.

Raufoss-trener Christian Johnsen lot seg imponere av hjemmelaget.

– I store perioder turte vi å spille vårt eget spill. Det viktigste for oss nå er å utvikle vår egen identitet. Vi vil utvikle relasjoner, kapasitet og ork til å spille med høy intensitet i 90 minutter. Da får du helt andre referanser enn vanlig når du møter et topp tre-lag som Vålerenga. De var gode. De straffer deg tøft når du har en ambisiøs spillestil selv, sier han til Dagsavisen.

Gullhåp?

– Hva tror du om VIFs sjanser i år?

– De bør slåss om gullet, sier Raufoss-treneren.

Raufoss trener trener Christian Johnsen og Lillestrøms trener Geir Bakke etter førstedivisjonskampen i fotball mellom Lillestrøm og Raufoss på Åråsen stadion.

Amor Layouni, som fikk Johnsen og Raufoss på nakken etter en straffesituasjon før pause onsdag, gleder seg også over VIFs formkurve før alvoret starter.

– Det er fantastisk «kul» å få spille kamp igjen, og det er herlig å vinne og score mål også. Vi ser bra ut nå, så det kjennes bra. Når spillet sitter, da går det kjapt og effektivt framover for oss. Vi har bra kombinasjoner, vi skaper sjanser. Mot Sarpsborg bommet vi mye, men mot Raufoss scoret vi på mange. Det er bra. Nå gjelder det bare å finpusse litt før seriestart, sier den fotrappe kantspilleren.

Mer fra Dagsavisen