trikkeligaen

Layouni i munnhuggeri med Raufoss-treneren da Vålerenga herjet: – Ikke noe glad i filming

(Vålerenga – Raufoss 6-1 (3-1)) Raufoss rystet Vålerenga tidlig, men hjemmelaget viste styrke og snudde til en overlegen seier. Gjestene raste dog mot det de mente var klar filming av Amor Layouni i en straffesituasjon før pause.

VALLE (Dagsavisen): Like før hvilen gikk Layouni ned i boksen og fikk straffe. Raufoss protesterte og mente VIF-nykommeren la seg uten kontakt, men fikk ikke gehør fra dommer. Fra elleve meter økte Aron Dønnum ledelsen til 3-1. Ut fra TV-bildene så det klart ut til at Layouni filmet.

– Vi mener det er klar filming, i hvert fall ut fra det vi ser. Det er ganske tydelig. Jeg mener dommerne må slå ned på den type oppførsel, sier Raufoss-trener Christian Johnsen til Dagsavisen.

– Jeg har ikke sett bildene. Men vi er ikke noe glad i filming. Men det er helt umulig for meg å svare på det så lenge jeg ikke har sett situasjonen, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen kort tid etter kampslutt.

– Hvis det viser seg å være filming, er det noe du vil ta opp med ham?

– Ja, det er klart. Alt som er usportslig vil vi ta tak i.

Layouni: – Treneren blandet seg inn

Amor Layouni forklarer dette om situasjonen:

– Jeg gjør en kombinasjon med Sam Adekugbe, og tar meg forbi Raufoss-backen. Jeg kjenner at han drar litt i meg, akkurat nok til at jeg ikke når ballen. Jeg kjenner at jeg ikke når ballen, og da faller jeg, sier kantspilleren til Dagsavisen.

– Føler du i ettertid at du falt for lett?

– Han gjør jo nok til at jeg ikke kan nå ballen. Så faller jeg jo. Når jeg faller, er det en refleks. Men han er jo på meg. Kanskje ikke tilstrekkelig til å felle meg, men han er på meg såpass at jeg ikke kan rekke ballen. Så han er på meg, så han får skylde på seg selv også.

På vei inn i garderoben til pause oppsto det munnhoggeri mellom Layouni og Raufoss-trener Christian Johnsen. Sistnevnte var tydelig misfornøyd med måten Layouni fikk straffespark på. Layouni svarte med det som fra tribuneplass hørtes ut som «är du tränare eller spelare?». Spillere fra begge lag kom til og fikk roet ned situasjonen idet lagene gikk i garderoben.

– Treneren blandet seg inn. Jeg mener han ikke burde gjort det. Jeg mener han skal være et forbilde for sine spillere, ikke «bråke» med motstandernes spillere. Det var det, sier Layouni.

– Det var bare litt gruff. Det er slik det bruker å være noen ganger. Det er ikke noe å bruke energi på. Det er slik skal det være, sier Johnsen om situasjonen.

Snuoperasjon fra VIF

Det var bortelaget som åpnet friskest. Markus Aanesland og Obosliga-laget Raufoss satte en støkk i Vålerenga etter bare tre minutters spill i treningskampen på Intility Arena onsdag. Etter en flott opprulling plasserte Aanesland ballen sikkert i nettmaskene bak Kristoffer Klaesson.

Sakte, men sikkert tok imidlertid Vålerenga grep om matchen. Aron Dønnum og Christian Dahle Borchgrevink prøvde seg begge fra distanse, men maktet ikke å overliste Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli. Heller ikke Vidar Örn Kjartansson, som fikk en god mulighet fra bare seks meters hold, maktet å få ballen i nota.

Vålerenga-Raufoss, april 2021.

Men til slutt klarte ikke gjestene å stå imot VIFs press. Ti minutter før hvilen fikk Amor Layouni avsluttet fra skrått hold. Lauvli reddet først, men etter klabb og babb havnet ballen hos formspiller Dønnum som trygt ekspederte ballen i mål.

Og kun to minutter etter hadde VIF snudd det. Sam Adekugbe slo fint inn fra venstre, ballen endte på hodet til Aron Dønnum inne i boksen, men Lauvli klarte å parere forsøket fra VIF-angriperen. Men returen endte hos Layouni, og den fotrappe kanten gjorde ingen feil fra kloss hold. Kort tid etter skaffet han det omdiskuterte straffesparket som ga 3-1.

Bursdagsbarnet scoret

Like etter hvilen yppet Raufoss seg i jakten på utligning. Mame Ndiaye var svært nær en 2-3-redusering inne i VIF-boksen, men forsøket gikk i stolpen og ut bak en takknemlig Kristoffer Klaesson i VIF-buret.

Like etter var det i stedet gjestene som fikk uttelling etter et flott angrep. Vidar Örn Kjartansson headet ballen ned foran kassen etter et innlegg fra høyre, og Tobias Christensen kunne enkelt plassere inn 4-1 for Vålerenga. Det var samtidig Christensens første mål for VIF etter overgangen fra Molde.

Etter en drøy times spill gjorde VIF-trener Dag-Eilev Fagermo en lang rekke bytter, noe som preget resten av oppgjøret. Raufoss kom noe mer med, men uten å komme til de helt store sjansene. I stedet viste VIF nok en gang målfarligheten Fagermo har etterlyst. Denne gang var det midtstoppertalentet Brage Skaret sin tur. Bursdagsbarnet, som onsdag fylte 19 år, stanget kontrollert inn 5-1 etter corner fra venstresiden.

De siste 20 minuttene gjorde også Raufoss en rekke bytter, og slutten av oppgjøret manglet de store mulighetene. Helt på tampen ordnet imidlertid innbytter Seedy Jatta straffe for VIF, og Henrik Udahl scoret til 6-1 på returen etter først å ha bommet fra elleve meter. Matchen ebbet så ut i en solid femmålsseier fra Vålerenga mot laget fra nivå to.

– En fin match av oss. Det er gledelig at vi også har mange målscorere, og at vi fikk øvd oss mot lag som ligger kompakt og kontrer, sier Fagermo.

VIF har nå vunnet sine tre treningskamper etter siste «koronapause». Sarpsborg (2-1), Jerv (3-1) og nå Raufoss er alle slått. I siste treningskamp venter Tromsø (søndag), før VIF tar imot Rosenborg i seriepremieren 9. mai.

---

Kampfakta

Vålerenga – Raufoss 6–1 (3–1)

Intility Arena

Mål: 0–1 Markus Aanesland (3), 1–1 Aron Dønnum (34), 2–1 Amor Layouni (36), 3–1 Aron Dønnum (45, str.), 4–1 Tobias Christensen (50), 5–1 Brage Skaret (69), 6–1 Henrik Udahl (89)

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink (Felix Horn Myhre fra 62.), Jonatan Tollås Nation (Brage Skaret fra 63.), Ivan Näsberg, Sam Adekugbe (Oskar Opsahl fra 46. min.) – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen (Mathias Emilsen fra 63.), Tobias Christensen – Aron Dønnum (Sakarias Opsahl fra 63.), Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 63.), Amor Layouni (Seedy Jatta fra 46.)

---


Mer fra Dagsavisen