Fotball

Alexander Sørloths nye liv i Tyrkia: Butikkaos, hysteri, scoringer og språktrøbbel

Alexander Sørloth har skutt fart på karrieren i Tyrkia. Der får han fansen helt tett innpå kroppen selv når han handler i matbutikken.

Av NTB-Espen Hartvig

Sørloth forsvant på et lån for to sesonger fra Crystal Palace for ikke lenge siden. Han kom til Trabzon og startet med scoringer omtrent umiddelbart. Det betyr leven og oppmerksomhet.

Fotballinteressen i Tyrkia er eksplosiv rundt flere klubber.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har nå fire rene spisser i slag å velge i. Ved siden av Sørloth har Erling Braut Haaland scoret i mengder i Salzburg. Joshua King er fortsatt er klart førstevalg på landslaget. Bjørn Maars Johnsen har levert mål og assist under Lagerbäck flere ganger.Trabzon

Anonym i London

Sørloth forteller om en ny hverdag i forhold til den anonyme tilværelsen i London.

– Det er at det er helt annerledes bare det å gå på butikken for eksempel. Du blir flokket rundt av fans. Det er slik at i Trabzon så er det bare Trabzonspor som gjelder. Hvis ordet går at du er på butikken, så blir det sendt rundt sms-meldinger. Da blir det masse folk. Det er jo bare hyggelig, men i lengden kan det bli litt mye. sier Sørloth til NTB.

– Klubben råder spillerne til å gå i butikken på litt spesielle tider av døgnet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Umulig

– Språket da?

– Det er sjanseløst selvfølgelig. Vi har en tolk på laget som oversetter alt fra tyrkisk. Og så er vi 14 utlendinger i troppen. Da blir det mye engelsk, sier Sørloth.

– Det er strålende at så mange kommer inn i landslaget i god form og spisser som scoret og spiller mye i klubbene. At det er konkurranse om plassene, er noe vi er vant til, sier Sørloth.

– Har du vært bedre noen gang?

– Det kan være at jeg ikke har det, sier Sørloth.

Faren hans, Gøran, hadde en kort periode som aktiv i Tyrkia. Han spilte for Bursaspor. (NTB)

Les også: Avis: Nicklas Bendtner gikk gratis fra Rosenborg til FC København

Mer fra Dagsavisen