Fotball

Formspiller Abu i trening igjen

Vålerengas Mohammed Abu måtte ut med skade mot Rosenborg (2-3-tap) forrige serierunde. Nå er midtbanemannen tilbake på treningsfeltet.

Det opplyser sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

– Abu trente i dag. Det ser bra ut. Vi kommer til å ta en endelig avgjørelse (med tanke på Odd-kampen lørdag) i morgen, sier han til Dagsavisen torsdag ettermiddag.

Midtbanespilleren har vært en av VIFs formspillere den siste tiden.

– Det er veldig gledelig at Abu allerede er på vei tilbake. Da får han vist seg fram, poengterer Ingebrigtsen.

26-åringen ble hentet inn på lån fra MLS-klubben Columbus Crew forrige måned. Det er spenning rundt hvorvidt VIF vil prøve å få ham signert på en permanent avtale.

Les også: Er Vålerenga blitt helt avhengig av Mohammed Abu? (DA+)

På hotell

– Det er fortsatt tidlig. Vi skal snakke om det (framtiden) etter hvert, nå skal Abu først og fremst finne seg helt til rette her. Foreløpig har han bodd på hotell. Det er ikke optimalt, så han jobber med å finne et eget sted, sier VIFs sportssjef.

– Det kan tenkes at han storspiller videre utover høsten. Da vil han kanskje bli attraktiv for flere klubber. Har dere vurdert å signere ham permanent allerede nå?

– Andre klubber med fetere sjekker vil alltid være en mulighet. Det er en kalkulert risiko fra vår side å ta det litt senere i høst. Vi har en bra dialog med både ham og klubben i USA, men vi er enig om å snakke nærmere sammen etter hvert, svarer Ingebrigtsen.

Abu har lånekontrakt med VIF ut inneværende sesong.

Les også: VIFs Abu: Åtte år, åtte klubber (DA+)

Hay-exit

Det er ikke bare 26-åringen som kan forsvinne ut portene på Intility Arena etter sesongslutt. Også kaptein Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim, Enar Jäager og Kristoffer Hay (på lån hos Tromsdalen) har avtaler som løper ut.

– Kristoffer er den eneste vi har noe konkret å melde om nå. Han ønsker å finne seg noe annet neste år, så vi er enige om å avslutte samarbeidet der. Når det gjelder de andre, så har vi en god dialog med dem. Jeg snakker med dem hele tiden, sier Ingebrigtsen.

– Fansen lurer kanskje spesielt på hvor framtiden ligger for en profil som Fredheim Holm?

– Som sagt – vi snakker sammen jevnt og trutt. Daniel har blitt en voksen mann, så det går litt på hva han selv ønsker også. Det er litt tidlig å konkludere med noe nå, men vi har gode samtaler, svarer VIFs sportssjef, som bekrefter at klubben foreløpig ikke har noen konkrete forslag om kontraktsforlengelser ute for øyeblikket.

Vålerenga (33 poeng) ligger på sjetteplass i Eliteserien før lørdagens bortemøte med Odd. Laget fra Skien ligger tre poeng bak VIF.

###

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i VIF. Foto: Jørn H. Skjærpe

Mer fra Dagsavisen