FFK klarte uavgjort med 10 mann

(Fredrikstad - Rosenborg 1-1). Raymond Kvisvik bke sendt av banen, men Fredrikstad utliknet mot Rosenborg og klarte uavgjort.

FREDRIKSTAD: Rosenborg ledet 1-0 til pause mot Fredrikstads 10 spillere, men nok et fantastisk frisparkmål fra Fernando Wallace sørget for 1-1 og poengdeling.

Det betyr at Stabæk stakk i fra både FFK og Tromsø, som spilte uavgjort mot Bodø/Glimt lørdag, i gullkampen. Seks poeng og drøssevis av plussmål har Stabæk nå ned til de to lagene på andreplass.

I Fredrikstad var det Rosenborg som dominerte 1. omgang i søndagens kamp og tok da også fortjent ledelsen ved Didier Konan Ya på overtid. Men det var noe helt annet de første 45 minuttene vil bli husket for. De siste 10 minuttene var det meget høy temperatur blant spillerne, og flere stygge episoder.

Røde Raymond

Den første omstridte hendelsen kom da debutant Anthony Annan traff Fredrikstads Abgar Barsom med en albue og ble belønnet med gult kort. Like før pause fortsatte dramatikken da dommer Kjetil Sælen blåste indirekte frispark for tilbakespill til Rune A. Jarstein. En meget streng avgjørelse av dommeren.

Fredrikstad klarte på ingen måte å utnytte frisparket fra fem meter, men i møljen som oppsto foran mål sparket en liggende Raymond Kvisvik mot Jarstein og fikk direkte rødt kort. Jarstein var nok heldig som fikk bli på banen med tanke på at han allerede hadde et gult kort fra en situasjon rett før.

– Ut fra det jeg ser på TV-bildene er det en soleklar utvisning av Kvisvik, sa RBK-trener Erik Hamrén, som ikke så episoden under kampen.

– Korrekt utvisning av Kvisvik. Han forsøkte å filme til seg en straffe. Jeg holdt ham litt i beinet, og han svarte med å sparke meg i brystet, sa Jarstein, som ikke kunne huske at han sa noe spesielt til Kvisvik.

Rosenborg gikk rett i angrep og satte inn 0-1. Fem hektiske minutter, og flere av dommerens avgjørelser vil nok bli debattert av ekspertene og trenerne etter kampen.

– Det var noen marerittminutter for oss like før pause. Først misbrukte vi en gyllen mulighet med et dårlig slått frispark, for så å få en mann utvist før Rosenborg tok ledelsen, sa FFKs trener Anders Grönhagen.

Fartsfylt

Kampen var fartsfylt, og spesielt Rosenborg var gode i starten av kampen. Formsterke trøndere skapte flere gode sjanser, og spesielt Steffen Iversen var nær uttelling da Raio Piiroja reddet hans utsøkte lobb på streken.

Hjemmelaget våknet da hjemmesupporternes stilleaksjon var over etter et kvarter, men det var bortelaget som var best før pause.

I 2. omgang trodde nok de fleste at Fredrikstad skulle slite med 10 mann, men kampen jevnet seg faktisk ut. Og etter 74 minutter fortsatte Jarsteins frisparkmareritt. Fernando Wallace skrudde ballen utagbart i krysset, og denne gangen var det ikke i keeperhjørnet.

Etter scoringen prøvde begge lag å få inn seiersmålet, men det ble med gode forsøk fra hjemmelagets Dominic Adiyiah og Steffen Iversen.

– Slik som kampen var må vi si oss fornøyde med ett poeng, sa Grönhagen.

Uavgjort var kanskje det mest rettferdige resultatet, men verken hjemmelaget Fredrikstad, som nok mistet sin siste sjanse til å kjempe om seriegull, eller Rosenborg er nok helt fornøyde.

– Vi skal vinne slike kamper om vi ønsker å være et topplag, men vi varierer dessverre for mye i prestasjonene akkurat nå, mente Hamrén. (NTB)