Falla parkert på oppløpet i lagsprinten, ny svensk seier

Maiken Caspersen Falla og Norge ledet like før mål på søndagens lagsprint i Dresden, men måtte til slutt nøye seg med tredjeplass.

Falla fikk et godt utgangspunkt før den siste etappen, bare tre sekunder bak ledende Sverige. Hun tok igjen forspranget, og mot slutten av løpet var det Norge som ledet.

Falla rykket og så ut til å ha god mulighet på seier. Mot slutten ble likevel svenskene for sterke. Maja Dahlqvist gikk det svenske førstelaget inn til seier. Jonna Sundling sørget for dobbelt svensk, mens Falla tok de norske til tredjeplass etter målfoto mot USA.

Det norske førstelaget besto av Falla og Mari Eide.

Det var lenge et samlet felt i finalen. På den nest siste etappen klinte sprintdronningen Stina Nilsson til. Svensken, som vant lørdagens individuelle sprint, hadde noe overraskende blitt satt til å gå førsteetappen.

Nilsson skaffet en luke etter et gnistrende rykk. Eide gikk også godt og ga Falla et fint utgangspunkt, drøye tre sekunder bak ledelsen.

Falla og Eide hadde tidligere på dagen få problemer med å ta seg videre fra semifinalen. De var raskest i sitt heat. Norge 2.-lag, med Ane Appelkvist Stenseth og Kathrine Harsem, gikk videre på tid etter å ha blitt nummer fire. I finalen måtte de ta til takke med en 6.-plass.

(NTB)