Sport

Duell på to fronter

Chelsea er på nedtur mens Tottenham sprudler. Nå skal alt avgjøres.

Morgendagens semifinale i FA-cupen mellom Chelsea og Tottenham har fått en ny dimensjon. Chelsea opplever en liten formsvikt, mens Tottenham har fått los på titler både i serie og cup.

Men er det realistisk?

Tannløst

– Ja, vi har prestert under pari. Det er bare 50 prosent sjanse for at vi vinner ligaen, sa Chelsea-manager Antonio Conte etter tapet for Manchester United i påsken.

Ikke bare tapte laget. De opptrådte tannløst. Laget hadde ikke ett eneste skudd mot mål. Og to tap på de fire siste kampene er uvant for det som ellers har vært en seiersmaskin.

Skulle laget tape semifinalen for Tottenham på Wembley i morgen, kan det påvirke innspurten i ligaen også.

Kun fire poeng skiller lagene på tabelltoppen seks runder før slutt.

Ingen krise

Men Conte vil også avvæpne litt. Dette er ingen krise.

– Press er normalt. Jeg foretrekker å kjempe om titler og ha press enn ikke å ha noe å kjempe for. Vi er heldige som har dette presset. Det hadde ikke Chelsea i fjor, sier Conte.

Sju strake seirer

Utfordrer Tottenham har en motsatt formkurve. Ikke bare har de nå sju strake seirer. De spiller også en fotball mange utenfor White Hart Lane setter pris på. Og banker inn mål.

Chelsea har igjen ligakamper mot Southampton, Everton, Middlesbrough, West Bromwich, Watford og Sunderland. De tilsvarende oppgjørene i fjor høst ble alle vunnet.

Tottenham har på papiret et tyngre program: Crystal Palace, Arsenal, West Ham, Manchester United, Leicester og Hull.

Men akkurat nå føler de ikke motstand i det hele tatt.

Kane blir viktig

Harry Kane var tilbake i startoppstillingen mot Bournemouth i firemålsseieren i påsken og punkterte kampen med sitt 20. seriemål for sesongen like etter pause.

For tredje sesongen på rad har spissen scoret 20 seriemål eller mer. Det er første gang en Tottenham-spiller har klart det siden Jimmy Greaves herjet mellom 1966 og 1969.

Tottenham har ikke vunnet ligatittelen siden 1961 (!) og FA-cupen siden 1991. Ligacup-seieren i 2008 er siste trofe av betydning.

– Det er moro å se hvordan spillerne nå sprudler både på trening og i kamp. Men alle kamper starter på 0-0 og vi har ennå ikke vunnet noe som helst, sier manager Mauricio Pochettino til Daily Mail.

I morgen kan de komme et steg nærmere.

Mer fra Dagsavisen