Petter Northug er tilbudt plass på landslaget der Martin Johnsrud Sundby (t.v.) vant verdenscupen sist vinter. FOTO: NTB SCANPIX

Derfor får Northug fortsette

Petter Northug kan fortsette som landslagsløper og beholde hovedsponsoren. Tirsdag kveld ble skistyret enig om strategien. Nå er det opp til Northug selv.

Av Espen Hartvig

GARDERMOEN: Petter Northug tilbys plass på landslaget langrenn også kommende vinter. Nå skal han og rådgiverne vurdere tilbudet.

Langrennsstjernen får sjansen på samme vilkår som forrige sesong. Det er konklusjonen etter et langt møte på Gardermoen tirsdag. Skipresident Erik Røste, generalsekretær Stein Opsal og leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, møtte mediene.

Fra Northug-leiren kommer det ingen definitiv beskjed om hva som blir responsen på tilbudet.

– Det er naturlig at vi setter oss ned og prater om en langsiktig løsning, sa Northugs rådgiver Are Sørum Langås til NTB

– Betyr det at dere sier ja?

– Det er en stund siden vi har snakket med forbundet, og dette er ganske fersk.

– Hva er veien videre nå?

– Det er litt for tidlig å si. Vi har ikke planlagt noe møte med skiforbundet.

Beste løsning

Nå må skiforbundet avvente hva som skjer videre. – Vi føler oss ikke helt sikre på at Northug sier ja, sa Skogstad.

– Vi tror dette er den beste løsningen i en periode der landslagsmodellen skal utredes. Det har absolutt ikke vært noen enkel sak, sa Røste.

Forbundet skal også utrede hvordan man skal håndtere eventuelt tilsvarende saker i tiden som kommer.

Skiforbundet kommer nå til å ta kontakt med Northugs team for å få snekret sammen en ny avtale. Den vil gjøre at Northug er del av landslaget i vintersesongen, dersom løperen sier ja til tilbudet.

Det var ifølge Røste ikke enstemmig da beslutningen ble tatt av skistyret.

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at det har vært ulike oppfatninger i styret i denne saken, sa Røste til NTB uten å ville si noe mer konkret.

Falun-suksessen

Northug og Åge Skinstad har etter langrennssesongen forhandlet om en avtale med 29-åringen.

Styret i forbundet vedtok tidligere at samarbeidet mellom VM-kongen og Coop må opphøre hvis Northug vil gå verdenscuprenn i sesongen 2015/16.

Northug tok flere VM-gull i Falun sist vinter. Han brøt delvis ut av landslaget for to år siden og har siden i perioder vært inne og ute av laget.

Trønderen sitter med meget lukrative private sponsoravtaler, og det er fortsatt uklart hvor langt Northug vil presse NSF i denne saken.

En mulig løsning – trolig lite sannsynlig etter tirsdagens nyheter – er at han velger bort verdenscupen og satser på langløpscupen i vinter.

Kommende sesong er mesterskapsfri i internasjonal langrenn. (©NTB)