Annonse
Ronny Deila takker publikum etter sin første kamp som sjef på Ullevaal.

Deila: - Jeg gir blaffen i målsetninger

Ronny Deila vil at Vålerenga skal se bedre ut enn de viste på Ullevaal. Men målsetninger bryr han seg ikke om.

Annonse
Sport

 

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): For da han fikk spørsmål om hvor ambisiøst dette Vålerenga-laget bør være etter å ha vunnet seriepremieren, svarte han malmklart.

- Jeg driter i målsetninger. Spør du meg om det, svarer jeg gull hver gang. For selvsagt går vi ut for å vinne hver kamp vi spiller, sa Ronny Deila i pressesonen etter 1-0 over Viking. Og konsekvensen av det er jo logisk. Men de færreste lag vinner alle kamper.

Han var strålende fornøyd med de første 20 minuttene etter pause da Vålerenga kjørte på høygir og avgjorde kampen.

Kommentar: Finne og Näsberg skapte noe nytt i VIF

For lavt bunnivå

Han var ditto misfornøyd med siste periode før pause da han syntes det meste gikk galt.

- Vi kan ikke ha et så lavt bunnivå. Da taper vi kamper.

- Hva var temaet i pausen?

- At vi måtte være oss sjøl. Det var kanskje litt høye skuldre hos noen, men de skal tåle dette. Heldigvis sto noen fram og avgjorde kampen, hadde ingen gjort det, hadde jeg sjøl tatt skylda for det som kunne blitt et tap. Men nå ble det heldigvis seier på en ganske middels dag, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ny kamp torsdag

Allerede torsdag er det ny kamp mot Haugesund borte og Vålerenga reiser vestover onsdag. Hvem han har tilgjengelig da, vet han ikke.

- Jeg har aldri opplevd før at i praksis hele midtbanen ble skadet før kamp. Av våre opprinnelige spillere hadde jeg bare Herman Stengel tilgjengelig. Men våre nye spillere gjorde jobben og vil bare bli bedre når vi får samkjørt gutta litt mer.

- Hva var mest gledelig?

- At vi klarte å få ut mer energi etter pause. Men vi har masse å jobbe med. I forsvar må vi opptre mer samlet, vi må innrømme at vi var heldige at vi ikke fikk noen baklengs mot et bra Vikinglag. Men keeper Sandberg sto også fram, sier VIF-treneren.

Han ble spurt om han tror Rosenborg stikker fra i tet etter hva han har sett i første serierunde.

- Jeg ble ikke imponert. Hadde Odd fått det første målet, hadde de antagelig vunnet kampen. Odd var best i en time. Men slike jevne kamper der tilfeldigheter avgjør, vil det bli mange av.

- Bård Finne?

- En god fotballspiller som har lært seg hva som kreves. Minner meg om Mini Jakobsen med alle sine løp inn i bakrom. Men vi har mye å utvikle om samhandling offensivt også, sier Deila etter sitt comeback i norsk eliteserie.

Og hva med Bård Finne selv?

- Vi skal ikke ta av etter ettmålsseier i en kamp. For min egen del var det deilig å komme i gang. Scoringen kunne vel ikke bli enklere. Å dytte den over målstreken fra 80 centimeter bør en angrepsspiller klare, sier han.

Les også: Bønda tror ikke på gull til Vålerenga

Annonse