Sport

De skulle droppe bandyen. Nå har de seriegull og landskamper sammen

For noen år siden studerte begge Ready-spillerne og la vekk bandyen. Nå har de vunnet seriegull og spilt A-landskamp for Norge sammen.

Både Aksel Trygstad Lamache og Jacob Rønneberg la vekk bandyen til fordel for studier for et par år siden. Nå har begge vært toneangivende i den enorme sesongen til Ready. Og de har spilt på A-landslaget sammen.

For mens Rønneberg var i England og studerte økonomi frem til 2013, var Trygstad i Bergen og gikk på NHH frem til 2017. Trygstad spilte i 2014/15-sesongen, da Ready vant NM-gull, før han så reiste til Bergen og fullførte en master.

Jeg var litt rusten da jeg kom tilbake, men det har bare gått bedre og bedre, sier Rønneberg. Han er libero (i midten av de fem bakerst) og har vært stødig gjennom hele sesongen.

Jeg var jo hjemme i juleferier og litt sånn, men spilte ikke så veldig mye ellers. Jeg brukte litt tid på å komme i gang igjen, sier Trygstad, opprinnelig Hosle-gutt og vokst opp med å spille i Øvrevoll Hosle.

Tre Ready-gutter på landslaget

Og tidligere denne uken spilte hele tre Ready-spillere for det norske A-landslaget i en kamp mot rekruttlandslaget – Rønneberg, Trygstad og kaptein Isac Jerner.

For Rønneberg ble det debut på A-landslaget. Trener der var hans tidligere trener i Ready i Patrik Heed, en mann som kjenner Rønneberg godt.

Det var veldig moro. Å bli tatt ut på landslaget gir en bekreftelse på at man gjør noe riktig på isen, hvilket er ekstra gøy når vi bruker såpass mye tid på dette.

Jeg var med litt på landslaget i 2015, før jeg tok en pause. Det er veldig gøy å være med igjen nå. Jeg spilte firenasjonersturneringen i desember. Det er en veldig bra gjeng og kult å være med, sier Trygstad.

I de to kampene mot U23-landslaget, som hadde med seg rutinerte Nikolai Jensen, Fredrik Randsborg og Christian Randsborg i kamp nummer to, samt flere Ullern-spillere i kamp nummer en, ble det seier fredag 12-5 og tap 7-8 lørdag.

Det gikk fint for min del. Jeg spilte begge kampene som libero, som jeg er vant med. Det var litt uvant å spille med andre spillere enn jeg gjør i Ready, men sånn blir det når man ikke har spilt noe særlig sammen tidligere, sier Rønneberg om de to kampene. Målet er å bli med landslaget til A-VM i Irkutsk i Russland i slutten av mars.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Hard trening

Iskander Nugmanov forteller at de trente oppimot fem ganger i uka på sommeren med beinhard barmarkstrening. Det blir det resultater av – Ready har vunnet 16 av 17 kamper og står med 33 av 34 mulige poeng. De har allerede vunnet serien og går inn til sluttspillet som en av de største favorittene til å vinne NM-gull.

Og både Rønneberg og Trygstad har vært toneangivende denne sesongen. Rønneberg fra sin liberoposisjon har sørget for at Ready bare har sluppet inn 43 mål denne sesongen, færrest av alle lag i ligaen. I tillegg har han scoret tre mål og hatt en målgivende. Trygstad har notert seg for fem mål og fire målgivende og vært en viktig brikke i Readys offensive spill.

Så får vi se hvor langt det bærer for Ready denne sesongen. Men NM-gull er så absolutt innenfor rekkevidde for Oslo-laget.

Mer fra Dagsavisen