Sport

City slipper ikke taket

(Manchester C-Tottenham 2-1). Lørdag snudde Manchester United 0-2 til 3-2. I går snudde byrivalen City 0-1 til 2-1.

Aston Villa hadde Manchester United i knestående og ledet 2-0 hjemme på Villa Park lørdag. Men så framstår Sir Alex Fergusons menn som et mesterlag, innhenter den ledelsen, og takket være Hernadez Chicharito med tre mål - det ene kreditert som selvmål riktignok - trygget United serieledelsen.

I går så det lenge ut til at byrival, de blåkledde, Manchester City skulle sakke ytterligere bak, og at manager Roberto Mancinis framtid i Manchester-byen skulle bli enda mer usikker. For ute i Europa går det veldig dårlig for City. Og da stilles det spørsmål om hvor lenge arabiske sjeiker har tålmodighet med Mancinis lederskap.

Spurs i ledelsen

I går så det lenge ut til at Mancinis gråstengte hår skulle bli enda gråere, og at poengledelsen til Manchester United skulle bli enda større. For det var Tottenham som satte seg i førersetet.

Så langt denne sesongen var 56 prosent av Manchester Citys baklengsmål blitt scoret etter dødballsituasjoner. Den prosentdelen økte i går. For det var etter et frispark at Steven Caulker headet Spurs i ledelsen (21. min.).

Og selv om Manchester City hadde ballen mest, virket det som om laget fra Nord-London hadde full kontroll. Men så skjer det: Tottenham gir fra seg ballen, Agüero vender bort hele Tottenham-forsvaret og setter inn utligningsmålet bak Brad Friedel.

Dzeko avgjorde

Etter å ha tatt ledelsen burde Tottenham blitt mer kyniske for å sikre seg sin andre seier på to Manchester-besøk. De slo United 3-2 på Old Trafford. Men i stedet flyttet de laget høyere opp på banen. Det straffet seg. Og Roberto Mancini skaffet seg et friminutt da han byttet ut Carlo Tevez med Dzeko.

To minutter før full tid viser David Silva seg fram, serverer en ball til innbytter Dzeko som hamrer inn ballen bak Brad Friedel.

Dermed er det fortsatt bare to poeng opp til erkerivalen Manchester United.

Uavgjort i storkamp

Det tredje topplaget i Premier League, Chelsea, var i aksjon hjemme mot Liverpool i går.

John Terry headet vertene i føringen på et hjørnespark etter 20 minutter. Lenge så det ut som om målet skulle bli det eneste, men Luis Suarez ville det annerledes. Liverpool-spissen stakk fram hodet på et hjørnespark og sikret 1-1 i det 72. spilleminutt.

Med bare ett poeng ble Chelsea passert av Manchester City på tabellen. Chelsea har tre poeng opp til serieleder United.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen