Boasson Hagen spurtet til seier i Frankrike

Edvald Boasson Hagen var råsterk i spurten og vant åpningsetappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné søndag.

Det åtte dager lange sykkelrittet har i årevis har vært benyttet av sykkelstjernene som en siste test før Tour de France. Søndag viste Boasson Hagen kjempeform.

Den 142 kilometer lange etappen fra Aurillac til Jussac endte i massespurt, og der var den norske Dimension Data-proffen best av alle. 

Like bak fulgte den belgiske stjernen Philippe Gilbert. Wout Van Aert ble nummer tre.

Første siden 2017

– Nå er jeg veldig glad for at jeg klarte å ta denne seieren. Jeg hadde det vondt etter de siste to klatringene, men jeg klarte å kjøre en bra sprint, sa Boasson Hagen etter målgang. 

– I tillegg var jeg heldig med at det gikk fort at de beste sprinterne var borte. Det er lenge siden min forrige World Tour-seier, så det var godt å lykkes igjen, tilføyde han.

Sist rudsbygdingen gikk til topps i et World Tour-ritt var i 2017.

– Beina begynner å bli bra. Det er bra. Jeg håper det er mer i vente, sa Boasson Hagen som tok karrierens femte etappeseier i Critérium du Dauphiné.

Ledertrøya

Et brudd på en håndfull ryttere hadde underveis på etappen en solid ledelse på hovedfeltet, men mot slutten nærmet forfølgerne seg sakte, men sikkert. Med én kilometer til mål var hovedfeltets jakt fullført med hell.

– Det løste seg veldig bra, i og med at mange vil være med å jage, sa Boasson Hagen.

Boasson Hagen viste også solid form under Tour of Norway nylig. Der endte han til slutt på tredjeplass sammenlagt etter å ha blant annet tatt sesongens andre etappeseier underveis.

Krevende etappe

Det var ikke gitt at søndagens Critérium du Dauphiné-åpning skulle ende med massespurt. Den 142 kilometer lange etappen inneholdt fem kategoriserte stigninger og krevde sitt av rytterne.

Mandag ifører han seg ledertrøya før start i Frankrike.

– Jeg forventer ikke å beholde den så lenge. Jeg tar det dag for dag, sa den norske sykkelprofilen.

Odd Christian Eiking og Carl Fredrik Hagen ble henholdvsis nummer 17 og 21 i spurten. Begge var slått med ti sekunder av Boasson Hagen. 

Vegard Stake Laengen kom i mål fire minutter bak seierherren og endte på 92.-plass.