Sport

Bjørdal tror på ny medaljekamp i Vålerenga

Johan Lædre Bjørdals VIF-karriere er over, men egersunderen er glad han fikk muligheten til å bidra på Valle. Midtstopperen er trygg på at klubben kommer til å etablere seg i det ypperste toppsjiktet under Dag-Eilev Fagermo. Selv ser han nå etter en ny utfordring.

Nylig ble det klart at 34-åringen var ferdig i VIF, til tross for at kontrakten hans i utgangspunktet ikke utløp før til sommeren.

– Jeg ser veldig positivt på min tid i Vålerenga. Jeg hadde en sentral rolle i 2019, og for så vidt også i 2020. Men sist sesong ble jeg tredjevalg, noe jeg ikke ønsker å være. Likevel fikk jeg noen kamper på slutten av sesongen, noe som var veldig kjekt. Og så klarte vi bronseplassen. Det fortjente både klubben og fansen. Og det var høydepunktet i min tid der, sier stopperveteranen til Dagsavisen.

Han mener VIF har alle forutsetninger for å kjempe om edelt metall også i 2021.

– Blir det gullkamp i år? 

– Det er vanskelig å si, men jeg er helt sikker på at Vålerenga igjen kommer til å kjempe om å bli blant de tre beste, svarer Bjørdal, som for tiden holder seg i form på egen hånd i Egersund.

Les også: Borchgrevink: – Trodde vi var over det verste (+)

VIF-ros

Han roser det trener Dag-Eilev Fagermo og klubbledelsen har satt i gang. Bjørdal var en del av kapteinsteamet i sin tid under Fagermo i VIF.

– Vålerenga er en utrolig veldrevet klubb nå. Den har de riktige folkene i de riktige posisjonene. Det lover bra, legger han til.

Bjørdal sier dialogen med VIF om å avslutte kontrakten var i begges interesse, og at samtalene forløp uten dramatikk.

– Det var riktig og greit for begge parter. I slike prosesser er det viktig å oppføre seg ordentlig, noe både jeg og Vålerenga gjorde, sier han og fortsetter:

– Vålerenga vil fornye laget, og jeg vil spille fotball. Jeg er nødt til å spille mer enn det jeg har gjort hvis jeg skal holde på med dette, noe jeg fortsatt ønsker. Kroppen er fin og tåler fortsatt å spille flere kamper i uken. Men det må være et prosjekt som trigger meg. Det må være spennende, sier Bjørdal.

Les også: Ønsker Layouni velkommen til Vålerenga (+)

Hva blir neste stopp?

Bjørdal fikk totalt 39 seriekamper for Vålerenga, flere av dem som kaptein. I 2020 ble det tolv seriekamper på 34-åringen.

Den tidligere Rosenborg-spilleren, som har en fortid i klubber som Bodø/Glimt, AGF Aarhus, Viking og Zulte Waregem, viser til agent Tore Pedersen for ytterligere spørsmål om egen fotballframtid. Dagsavisen erfarer imidlertid at flere eliteserieklubber har meldt sin interesse for midtstopperen.

Tidligere har klubber som Stabæk, Strømsgodset og gamleklubben Viking vært koblet til egersunderen.

– Jeg er såpass rutinert at jeg vet at det kan komme spennende ting etter hvert. Jeg legger ned den jobben som må til nå, så satser jeg på at det kommer spennende ting etter hvert, sier Bjørdal.

Bjørdal-agent Tore Pedersen har ikke svart på Dagsavisens henvendelse i saken.

Mer fra Dagsavisen