Sport

Ønsker Layouni velkommen til Vålerenga

Christian Dahle Borchgrevink (21) mener farten til lynvingen Amor Layouni vil bli et farlig våpen for VIF i 2021-sesongen.

Som Dagsavisen skrev tidligere mandag, nærmer 28 år gamle Layouni seg spill i VIF-drakten. Kun detaljer gjenstår før tunisieren blir klar, ifølge VG. Layouni skal ifølge avisen ankomme Oslo senere mandag, og blir presentert som Vålerenga-spiller i løpet av kort tid. Men klubben må ta hensyn til gjeldende norske koronaregler.

– Jeg er veldig glad for å endelig være på plass i Vålerenga, og nå kan supporterne forvente seg kaos på kanten, sier 28 år gamle Layouni til Vålerengas nettsider.

Bakgrunn: Han blir Vålerenga-spiller for millionsum

– Jeg følger jo så klart med på det som skjer på overgangsmarkedet. Hvis Layouni blir klar, er det en vanvittig spennende signering for oss. Han har dominert i Eliteserien for bare et par år siden. En sterk signering, sier Vålerenga-back Christian Dahle Borchgrevink til Dagsavisen. 21-åringen er en del av kapteinsteamet til trener Dag-Eilev Fagermo.

Amor Layouni. Foto: NTB

Amor Layouni er detaljer unna Vålerenga-spill. Her fra tiden i Bodø/Glimt. Foto: NTB

Han har selv prøvd seg mot Layouni tidligere, da 28-åringen spilte for Bodø/Glimt.

– Det er vel tre år siden jeg spilte mot ham. Layouni er en vanvittig rask spiller. Ekstremt vanskelig å håndtere i overgangsfasen. Får han nesa mot mål, og du må rygge som forsvarsspiller, da blir du fraløpt. Vi har en del typer på laget som er flinke på å tre folk gjennom, og kan de spille fram en mann som Layouni er det et farlig våpen for oss, konstaterer Borchgrevink.

Selv er han og resten av VIF-spillerne forhindret fra å trene i fellesskap på grunn av den ferske koronanedstengningen.

– Det er kjedelig, men det går greit. Hver spiller får et eget treningsprogram å følge. Så nå blir det trening på hjemmebane igjen. Akkurat nå er jeg på vei ut i Tøyenparken for å trene, sier VIF-backen.

Les også: Vålerengas kantjakt intensiveres (+)

Mer fra Dagsavisen