Ski

Auklands hardeste løp

DOPING: - Hvorfor har pappa jukset og dopet seg?, er spørsmål Anders Auklands barn har spurt.

4. mars sendte SVTs «Uppdrag granskning» sitt andre program om doping. Det første ble sendt i fjor. I programmet - som Anders Aukland diskuterte med skipresident Erik Røste på Skavlan i går - ble det opplyst at hans navn står på en såkalt «mistenktliste» over utøvere med unormalt høye blodverdier. Noe som igjen kan føre til mistanke om doping.

Nå kan det avkreftes at Anders Aukland står på en slik liste.

- Nå vet vi at Norges Skiforbund (NSF) sitter på informasjon som kan sjekke Anders Aukland helt ut av saken, og sammen fortelle det norske og skandinaviske publuikum om at Anders Aukland ikke er på noen mistenktliste lenger, heter det i en pressemelding fra hans manager, Nils Marius Ottestad.

Norges Skiforbund sier at disse opplysningene kom for bare noen dager siden. Opplysningene det skal være snakk om er hyppige testresultater i etterkant av at Anders Aukland kom på «mistenktlista». De testene sørget for at Aukland ble strøket fra denne lista.

Teamet rundt Anders Aukland stiller seg undrende til at dette ikke kunne vært innhentet av Skiforbundet i god tid før «Uppdrag granskning» stilte opp i målområdet under Marcialonga for å intervjue ham.

Ekstra ille har det vært for familien Aukland, Anders og Maria, at barna har kommet hjem fra skolen og spurt om hvorfor pappa har jukset og dopet seg.

Nå ønsker familien ro, og at de får tid til å vende tilbake til hverdagen igjen.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen