Anthonessen scoret sitt første da Skeid var nær ved å rote bort seieren mot Tromsdalen

(Skeid - Tromsdalen 3-2). Skeid ledet 3-0, og hadde stø kurs mot tre poeng med ti minutter igjen. Så slo cruiseskipet sprekker, men kom seg likevel helberga til land – til slutt.

Bilde 1 av 3

LSK-HALLEN (Dagsavisen): – Huff!, sier Skeid-trener Gard Holme da vi møtte han like etter kampslutt.

Da hadde han nettopp vært gjennom en heseblesende avslutning på hjemmekampen mot Tromsdalen i LSK-hallen. Det ble 3-2-seier til slutt. Men etter å ha ledet 3-0 var det mer lettelse enn glede å spore i ansiktet til hovedtreneren i det dommeren blåste av kampen.

– Ja, herregud. En ting er at vi roter oss opp i noe situasjoner vi aldri skal gi fra oss, som gjør at vi slipper inn et par mål. Men måten vi forsvarer oss på etter at vi slipper inn de to måla – sånn går det ikke an å holde på. Så det må vi ta læring av og se på hvordan vi skal gjøre framover, for vi må fortsette å tørre å slippe innpå innbytterne når vi leder og sånn, men vi må gjøre det vi skal. Det gjør vi ikke i det hele tatt på slutten der, sier Holme.

Les livebloggen fra kampen her

Rota det til

For de fem som kom inn fikk en hektisk avslutning på kampen. Holme så tendenser til at ikke alle var helt enige om hvilken retning de skulle dra på slutten. For etter at TUIL først reduserte til 3-1 i det 82. minutt tok det ikke mer enn fire minutter før redusering nummer to var et faktum etter at Idar Nordby Lysgård mista ballen ut av hendene da han var ute for å plukke et hjørnespark. Et hjørnespark som ble forårsaket av at Lysgårds utspill noen sekunder tidligere ble blokkert, og bare takket være en god beinparade, klarte sisteskansen selv å rydde opp i rotet – før han da selv rotet det til igjen like etterpå.

– Det kan godt hende at det blir urytme fordi vi bytta mange. Så selv om det er gode fotballspillere alle de som kommer inn, så kommer de inn og har lyst til å få noe ut av kampen sjøl, på litt andre premisser enn resten og så blir det litt sånn urytmisk, sier Holme, og fortsetter:

– Og så syns jeg det er litt tendens til at noen vil noe, mens noen andre vil noe annet. Og det må vi få bort. Det må være klare og tydelige retningslinjer, og vi skal gjøre ting litt enklere. Vi gir bort en helt sinnsyk corner der for eksempel, i forkant av 3-2-målet, og vi tar noen kjappe frispark hvor halve laget stopper opp og tenker at nå skal vi roe ned. Vi er ikke helt «synka» på det. Men kan vi lære av det så blir vi jo veldig gode, smiler Holme.

Anthonessens første

Det har han også rett i. For Skeid så bra ut i siste halvdel av førsteomgang, og første halvdel av andre omgang.

Skeid tok ledelsen ved Felix Anthonessen (21), som traff godt på et skudd fra 16-meteren. Med mange folk mellom han og målet fant han veien til nettmaskene, og kunne slippe jubelen løs for sitt første Skeid-mål.

– Det var veldig deilig. Jeg liker å score mål, og jeg har alltid scora en del mål i løpet av åra. Så når jeg får de sjansene der så pleier de å sitte. Jeg har sløst litt i tidligere kamper, så det var litt deilig at den satt nå, sier han til Dagsavisen, før han utdyper litt mer om målet:

– Førstetouchet var litt «sånn der». Ballen kom ganske fort, og det gikk litt av seg selv, men den la seg opp bra og deretter så jeg at det var ledig i lengste der, smiler han.

Felix Anthonessen (nummer 10) jubler sammen med Johnny Buduson etter sin første Skeid-scoring-

Felix Anthonessen (nummer 10) jubler sammen med Johnny Buduson for sin første scoring i Skeid-drakt. Foto: Anders Vindegg/Skeid

– Du sier du liker å score. Vil det si at dette er det første av forhåpentligvis mange det da?

– Ja, jeg håper det. Jeg liker å se på meg selv som en litt målfarlig midtbanesåiller. Så jeg håper å få flere enn ett mål, ler han.

God pause

Anthonessen spilte hele kampen, og fikk dermed med seg både de gode, og dårlige periodene til Skeid. Han så mye av det samme som trener Holme. Et lag som ikke helt visste hva de ville, og som begynte å kaste vekk baller unødvendig.

– Vi starter veldig rotete i førsteomgang, og spiller ikke så veldig bra. Jeg syns vi henter oss litt inn og får målet der. I andreomgang så starter vi bra, og når vi får det tredje der så slipper vi oss litt ned, og føler at det her kommer til å gå av seg selv. Men det er jo 25 minutter igjen når det kommer, påpeker han.

For det så riktig bra ut etter at Johnny Buduson satte inn 3-0 i det 68. minutt. Mellom der hadde også Fredrik Berglie scoret for Skeid.

Panisk avslutning

Men med et kvarter igjen satt Tromsdalen inn offensiven, og i det 82. minutt sat den første reduseringa. Fire minutter senere var de bare ett mål bak.

Samtidig som Tromsdalen pressa på for utligning åpnet det seg opp muligheter for Skeid til å kjøre overganger. Ved en anledning kom de i overtall, men det hele stoppet opp da Kaba spilte ballen rett i beina på en Tromsdalen-spiller.

– Det er noen valg der som ikke henger på greip. Som sagt vi må på ett eller annet vis få snudd det her til at vi vant 3-2, og vi må huske på de 75 første minuttene mer enn det siste kvarteret.

– Men mest å hente ut faglig i det siste kvarteret?

– Ja, det er klart. Og vi syns jo egentlig at det er ganske mye å rette på gjennom hele kampen. Jeg syns vi gjør en bra pause. Vi får rette på en del ting. Det lugga litt i eget angrepsspill i førsteomgang. Og så får vi justert litt og stramma opp litt inn i andreomgang, og da får vi mer etablert og mer trykk på motstanderen vår. Så første halvdel av andreomgang syns jeg vier ganske gode. Men vi må bare gå igjennom det vi gjør på slutten der.

– Vi gjør en del feil på midtbanen også mot slutten, sier Anthonessen, og legger til:

– Vi kunne fort ha scora fire eller fem med de overgangene vi fikk.

Tre poeng bak Alta

Likevel: Seier og tre poeng for Skeid. Man må ikke glemme det. Nå er laget oppe på 19 poeng. Tre bak Alta på tredjeplass.

– Vi har fått med oss det vi trengte. Vi er godt fornøyde med mesteparten av det vi gjør, men det blir litt overskygga av det vi gjør på slutten, avslutter Holme.

2. divisjon menn søndag:

Skeid - Tromsdalen 3-2 (1-0)

LSK-hallen: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Felix Leenborg Anthonessen (22), 2-0 Fredrik Berglie (64), 3-0 Johnny Buduson (68), 3-1 Vegard Lysvoll (82), 3-2 Anders Karlsen (86).

Dommer: Satha Sejoohn Sritharan, Oppsal.

Gult kort: Felix Leenborg Anthonessen, Skeid.

2. divisjon fotball menn avd. 1 søndag, 10. runde:

Fløya – Brattvåg 1-4, Eidsvold Turn – Hødd 1-5, Florø – Senja 3-0, Skeid – Tromsdalen 3-2.

Spilt lørdag: Fredrikstad – Alta 3-0, Kvik Halden – Moss 1-0.

Spilles mandag: Vålerenga 2.-lag – Kjelsås.