Sport

Nordås løper 3000 meter i London før OL – Ingebrigtsen til Polen

Narve Gilje Nordås skal etter planen løpe 3000 meter under Diamond League-stevnet i London 20. juli, opplyser NFIFs sportssjef Erlend Slokvik til NTB.

– Narve skal etter planen løpe der, skriver sportssjefen i Norges Friidrettsforbund i en melding.

Stevnet i London blir dermed en viktig del av OL-oppkjøringen for Nordås. 3000 meter står på programmet i den engelske hovedstaden.

Nordås fikk det ikke til å stemme under EM i Roma, og bronsevinneren fra VM i 2023 ble slått ut allerede i forsøket på 1500-meteren. I slutten av juni fikk jærbuen en solid opptur med en sterk annenplass på 5000 meter i NM.

Kommende fredag skal Karsten Warholm, Jakob Asserson Ingebrigtsen og Nordås i aksjon Monaco.

Forrige uke ble det klart at Asserson Ingebrigtsen skal løpe 3000 meter i polske Schlesien i august. Der satte han ny europeisk rekord på 1500 meter med 3.27,14 i juli i fjor.

Jæger påmeldt stevne i Sveits

Den norske friidrettskometen Henriette Jæger skal delta på 400 meter under et stevne i sveitsiske La Chaux-de-Fonds kommende søndag.

Det opplyser Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. 21-åringen har valgt å løpe 400 meter under OL i Paris. Hun har den norske rekorden på distansen.

Jæger tok nylig gull på både 200 og 400 meter under NM i Sandnes, og det var lenge knyttet usikkerhet til hvilken distanse hun ville velge i OL.

I juni ble Jæger nummer fire på 200 meter i EM i Roma. Også på den distansen innehar 21-åringen den norske rekorden med tiden 22,58. Den satte hun på et stevne i Malmö i mai.

Til Sveits skal også OL-klare Line Kloster. Hun løper 400 meter hekk.

Les også: Grøvdal står over 5000-meteren i Monaco – prioriterer høydetrening før OL

Warholm klar for stjerneduell

Det kommer til å bli en hard kamp om seieren på herrenes 400 meter hekk under helgens Diamond League-stevne i Monaco.

Fra før var verdensrekordholder Karsten Warholm og den brasilianske stjernen Alison dos Santos påmeldt, før også amerikanske Rai Benjamin dukket opp på startlisten.

NRK var først i Norge til å melde om påmeldingen.

Forrige uke gjorde Benjamin sesongbeste i verden på 46,46 i det amerikanske OL-uttaket. Warholm har 46,70 som toppnotering i 2024. Den tiden satte han under Bislett Games i mai, mens han senere vant EM-gull på 46,98.

Sunnmøringen har verdensrekorden på 400 meter hekk. For tre år siden løp han inn til 45,94 da han ble olympisk mester for første gang.

Søndag var verken Warholm eller Benjamin på startstreken i Paris, da Dos Santos vant på «bare» 47,78.

Senere i sommer møtes også rivalene i OL i Paris.

Mer fra Dagsavisen