Sport

Tittelforsvareren i rute i NBA-sluttspillet – sendte ut «King James»

Jamal Murray var i storslag da tittelholder Denver Nuggets vant 108-106 og avgjorde i femte kamp mot Los Angeles Lakers i NBA-sluttspillets 1. runde.

Dermed ble Lakers og LeBron James stoppet av Nuggets og superstjernen Nikola Jokic for annet år på rad. Lakers tente et håp med seier på hjemmebane i helgen, men mandag sikret Denver-laget avansement foran egne fans i Colorado.

Murray ristet av seg en strekk i leggen og markerte seg med 32 poeng for Nuggets. Han satte dessuten det avgjørende skuddet med 3,6 sekunder igjen på kampuret.

Kort før hadde James utlignet til 106-106 med to straffescoringer. Murray avgjorde på lignende vis i kamp to, men var enda mer fornøyd etter å ha sikret billetten til 2. sluttspillrunde og kamper mot Minnesota Timberwolves.

– Denne var litt bedre, sa Murray mens konfettien virvlet rundt ham og hans jublende lagkamerater.

Jokic var nær trippel-tosifret, men stoppet på ni assists i tillegg til 25 poeng og 20 returer. Michael Porter Jr. bidro også sterkt med 26 poeng.

LeBron James noterte 30 poeng for Lakers, men kunne ikke stoppe Nuggets i år heller. Jokic' lag har slått Lakers tolv ganger på de siste 13 møtene mellom lagene.

Fem kamper i 1. runde er James korteste sluttspill i løpet av de 17 gangene han har spilt der. Veteranen vant NBA-tittelen med Lakers i 2020 og har også vunnet to ganger med Miami Heat og én gang med Cleveland Cavaliers.

Mer fra Dagsavisen