Sport

Ruud fortsatte storspillet – videre til åttedelsfinale i Madrid

Casper Ruud herjet med briten Cameron Norrie på rødgrusen i 3. runde av Madrid Open i tennis. Det var hans 31. seier for året.

Snarøya-mannen er med god margin spilleren med flest enkeltseirer på ATP-touren så langt i år. Han har fem flere enn Jannik Sinner på 2.-plass.

Mandag var Ruud klart best så å si hele veien. Han nedsablet Norrie med sifrene 6-2, 6-4 og revansjerte Australian Open-exiten fra januar. Den gang vant briten 3-1 i sett.

Senere i uken skal Ruud opp mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i åttedelsfinalen.

Ruud brøt Norries serve på første forsøk i kampen. Det la grunnlaget for en rask 3-0-ledelse.

– Casper Ruud server så godt i 2024. Det er en fryd å se på, utbrøt TV 2-kommentator Christian Paasche.

Senere brøt Ruud blankt til 5-1 og hadde full kontroll. Norrie fikk inn en redusering på en bruddball, men bare for å bli brutt for tredje gang i neste game.

Det ble et litt jevnere kampbilde i det andre settet. Ruud misset i egen serve da Norrie tok seg opp i 2-1, men tre game senere var spillerne like langt.

Ruud misbruke tre bruddballer på 4-3, men var nådeløs da han fikk en ny sjanse på matchball ikke lenge etterpå.

Grus er Ruuds favorittunderlag, og det kommer tydelig fram i nordmannens seiersstatistikk. Han har vunnet 13 av mulige 16 kamper siden grussesongen startet.

Tapene kom i semifinalen i Estoril og finalen i Monte-Carlo Masters.

Nylig tok 25-åringen sin største seier i karrieren ved å vinne ATP500-turneringen i Barcelona. Alle hans ti første ATP-titler kom på 250-nivået.

Nå sikter Ruud seg inn på ATP1000-suksess i Madrid.

Les også: Casper Ruud våknet etter dårlig start – videre i Madrid Open

Mer fra Dagsavisen