Sport

Ruud til kvartfinale i Barcelona: – Kanskje i bedre form enn i fjor

Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thompson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

– Selv om han er eldre enn meg, utnyttet jeg at jeg har mer erfaring på grus. Jeg utnyttet også at jeg er i bra form. Kampen var litt tricky, for han har skapt problemer for meg med god serving og bra volleyspill tidligere, sa Ruud i seiersintervjuet.

Det er den sjette kvartfinalen Ruud har tatt seg til denne sesongen. Det samme antallet har dansken Holger Rune.

De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thompson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

– Jeg er i god form, og kanskje i bedre form enn tilfellet var i fjor. Alle kamper jeg vinner framover, er bra for meg. Jeg får holde det gående, sa Ruud.

Serven tilbake

Ruud slet med serven i den første kampen mot Alexandre Muller, men mot Thompson var han mye bedre og holdt blant annet sitt første servegame blankt. Han fulgte opp med i bryte australieren i det neste til 2-0.

Thompson slet med spillet sitt, og nærmest det eneste han hadde å stille opp med var serveessene sine. Han gjorde veldig mange upressede feil og ble nok en gang brutt da Ruud tok seg opp i 4-0.

Australieren tok sitt første game da han reduserte til 1-5.

Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

Les også: Casper Ruud videre i Barcelona, men slet med serven mot franske Alexandre Muller

I selskap med Sinner og Dimitrov

Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. Arnaldi slo for øvrig Ruud i Madrid i fjor i strake sett.

Les også: Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer

Mer fra Dagsavisen