Sport

Viktor Hovland er gjenforent med gamletreneren

Viktor Hovland har byttet trener igjen rett før US Masters. Han har gjenopptatt samarbeidet med gamletreneren Dana Dahlquist.

– Det som er kult er at han kjenner svingen min ganske godt fra 2020 og den perioden vi jobbet sammen, sier Hovland til Discovery.

Kanalen intervjuet Hovland på treningsområdet på Augusta National. Der var det ikke Grant Waite som veiledet ham, men Dahlquist, som trente nordmannen i hans første tid på PGA-touren.

Hovland har gjort flere endringer i svingen denne sesongen, i et forsøk på å få skikk på langspillet igjen. Det fungerte bra i tiden da Dahlquist var hans trener.

– Jeg sendte ham noen videoer og likte måten han forklarte på. Jeg likte også hva han synes er den beste strategien for å komme tilbake til bevegelsen fra den tiden. Vi har jobbet litt sammen nå, så får vi se hvordan det går, sier Hovland til Discovery.

Han bekrefter at Dahlqvist har overtatt rollen til Waite, som ved årsskiftet overtok for fjorårets suksesstrener Joe Mayo.

US Masters, årets første majorturnering, innledes torsdag. Hovland går de to første dagene sammen med Wyndham Clark og Cameron Smith. De starter 16.54 norsk tid torsdag og 20.00 fredag.

Les også: Styrtregn og torden truer Hovland og resten av golfeliten foran Masters-starten

Mer fra Dagsavisen