Sport

Nora Mørk gleder seg til gullsmia Boxen

Nora Mørk og de norske håndballkvinnene satte onsdag turen til Danmark og semifinale i Boxen i Herning. En hall som tradisjonelt har vært en norsk gullgruve.

Norge har vunnet to EM-gull (2010 og 2020) og ett VM-gull (2015) der. Den danske hjemmebanefordelen vil ikke nødvendigvis være så stor. Mørk har mange gode opplevelser derfra og rangerer Boxen høyt blant sine favorittarenaer.

– Boxen er fin den og jeg er hatt veldig mange gode opplevelser der jeg da, så det er bare gode følelser, Nora Mørk til NTB.

– Montenegro eller Danmark da?

– Jeg regner med at det blir Danmark, men vi var jo favoritter mot Nederland. Det er ubehagelig å spille disse kvartfinalene så kampen skal spilles, vi får se, sa Mørk

I kveld 20.30 tar de danske pigene imot Montenegro i kamp om den siste semifinaleplassen og hvem som blir norsk motstander i fredagens semifinale. Tidligere på kvelden møtes Sverige og Tyskland i kamp om hvem som skal møte Frankrike i den andre semifinalen.

– Vi kommer til å følge med om det blir en fellesseanse eller på rommet, sa 32-åringen som til daglig spiller i danske Esbjerg.

Tirsdag kveld ble Nederland banket av Norge i en litt rotete og tøff batalje.

– Det var litt sterkt å vinne på en litt surrete dag. Vi var lettet å veldig veldig glade for å ta tatt oss videre, sa Mørk.


Mer fra Dagsavisen