Sport

Spanias nye landslagssjef tok ut 15 VM-stjerner tross boikott – Hermoso utelatt

Spanias ferske landslagssjef Montserrat «Montse» Tomé tok mandag ut et titalls spillere som etter VM sa nei til landslagsspill. Jennifer Hermoso er ikke med.

Den første nasjonsligakampen mot Sverige spilles allerede førstkommende fredag, mens Sveits venter i samme turnering i neste uke. Det var knyttet spenning til om Tomé kom til å ta ut VM-stjernene. 15 av spillerne viste seg å være med i uttaket, melder Marca.

– Jeg har snakket med dem. Jeg kan ikke avsløre hva vi har diskutert, sa Tomé på pressekonferansen.

Hun svarte samtidig noe ullent på om alle kom til å møte opp. Jennifer Hermoso er ikke med i troppen. Tomé begrunnet det med at hun skal beskyttes.

– Vi er med Jenni i alt, og alle spillerne støtter henne. Vi tror den beste måten å beskytte henne på er å ikke ta henne ut, sa Tomé.

Landslagssjefen sa videre at hun hadde snakket med Hermoso før uttaket.

Barcelona-stjerner med

Både Alexia Putellas og Irene Paredes ble tatt ut. Det ble også Barcelona-profilen Mapi Leon, som ikke engang var med til VM grunnet uoverensstemmelsen med tidligere landslagssjef Jorge Vilda.

Hun var en av dem som ikke spilte under Vilda den siste tiden. Tomé håper at alle kan start på null igjen etter oppvask-prosessen.

– Jeg har tillit til spillerne. En ny fase begynner, og vi starter på null. Det er ingenting bak oss, og vi ønsker virkelig at spillerne godtar dette, sa Tomé.

Uttaket til kampene lot lenge vente på seg som følge av oppstyr i Det spanske fotballforbundet (RFEF). Kaoset brøt ut etter at Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales kysset Hermoso på munnen mot hennes vilje under gullseremonien i VM.

Rubiales borte

De spanske fotballkvinnene boikottet landslaget i etterkant og krevde både Rubiales og landslagstrener Jorge Vildas avgang. I tillegg ba de om mer rettferdige forhold og respekt for kvinnelige spillere.

Rubiales valgte til slutt å trekke seg, mens Vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen.

Tidligere mandag publiserte RFEF en uttalelse der de ber om at spillerne revurderer boikotten. Samtidig garanterer de et godt miljø i forbundet.

Troppen:

Keepere: Misa Rodríguez (Real Madrid), Cata Coll (Barcelona), Enith Salon (Valencia)

Forsvar: Irene Paredes (Barcelona), Laia Alexandri (Manchester City), Olga Carmona (Real Madrid), Ona Batlle (Barcelona), Mapi León (Barcelona).

Midtbanespillere: Aitana Bonmatí (Barcelona), Alexia Putellas (Barcelona), Patri Guijarro (Barcelona), María Pérez (Barcelona), Tere Abelleira (Real Madrid), Rosa Márquez (Betis).

Spisser: Athenea del Castillo (Real Madrid), Esther González (Real Madrid), Eva Navarro (Atlético Madrid), Inma Gabarro (Sevilla), Mariona Caldentey (Barcelona), Lucía García (Manchester United).

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen