Sport

Jakob Ingebrigtsen satte ny europarekord og tok ny tittel: – Vill sisterunde

Jakob Ingebrigtsen tok sin andre seier på like mange dager da han spurtet inn til seier på 3000-meteren under Diamond League-finalen i Eugene søndag.

Sandnes-gutten ble klokket inn til tiden 7.23,63. Det er ny europarekord på distansen.

– For en vill sisterunde, ropte NRK-kommentator Jann Post.

Ingebrigtsen fikk tøff kamp inn mot mål av etiopiske Yomif Kejelcha, men nordmannen var foran med de nødvendige centimeterne på målfotoet.

Etiopieren ble klokket inn til 7.23,64, hundredelet bak nordmannen. Amerikanske Grant Fischer tok tredjeplassen og satte amerikansk rekord med 7.25,47.

– En enorm tid igjen. Det er altså bare Daniel Komen og Hicham El Guerrouj som har løpt fortere. Jeg tror at hvis 3000-meteren hadde gått lørdag, og han hadde hatt de beina han hadde da, hadde han satt verdensrekord, sa Post.

Ingebrigtsen fulgte opp lørdagens overbevisende seier på én engelsk mil i USA. Der suste han inn til uhyre sterke 3.43,73 og ble tidenes raskeste europeer på distansen.

Steve Cram hadde den gamle bestenoteringen på 3.46,32 fra 1985.

Med til historien hører det at Ingebrigtsen reiste til USA kort tid før helgens stevne. Han har dermed ikke hatt tid til å snu døgnet slik han ideelt sett burde ha gjort. Det så uansett ikke ut til å plage ham nevneverdig.

Jakob Ingebrigtsen står nå med tre Diamond League-titler. I fjor vant han den store pokalen på 1500 meter, og denne sesongen har det altså blitt to.

Tidligere i måneden slo Ingebrigtsen verdensrekorden på 2000 meter. I tillegg har han denne sesongen smadret verdensbestenoteringen på to engelske mil.

Under VM i Budapest ble det gull på 5000 meter og sølv på 1500 meter.

Mer fra Dagsavisen