Sport

Marca: Barcelona ønsker seg Hegerberg til sommeren

Barcelona er i forhandlinger med Lyon om en overgang for Ada Hegerberg, melder Marca.

Den spanske avisen slår nyheten stort opp onsdag og hevder å ha kjenne til at det pågår samtaler om det som vil være en gigantisk overgang i internasjonal kvinnefotball.

Avisen viser ikke til kilder for opplysningene, og ingen fra de to klubbene har kommentert saken.

Ifølge Marca ønsker Barcelona å lande Hegerberg-overgangen før sommerens VM-sluttspill i Australia og New Zealand tar til.

Den spanske avisen skriver også at den første kontakten mellom klubbene skal ha funnet sted etter fjorårets mesterligafinale. Der møttes nettopp Barcelona og Lyon.

Hegerberg scoret et av Lyons mål i kampen og noterte seg også for en målgivende pasning.

Den norske landslagsstjernen har kontrakt med Lyon fram til sommeren 2024. Barcelona skal imidlertid være interessert i å løse henne fra denne. I så fall kan det bli tidenes dyreste overgang i internasjonal kvinnefotball.

Ifølge Marca skal overgangen til Keira Walsh fra Manchester City til Barcelona i fjor sommer være den dyreste i kvinnefotballen så langt. Den katalanske storklubben skal angivelig ha lagt 400.000 euro, tilsvarende rundt 4,5 millioner norske kroner, på bordet da.

Hegerberg hadde vært skadeplaget de siste årene. Hun gjorde nylig comeback på banen etter flere måneder på sidelinjen. I tirsdagens landskamp mot Sverige forlot hun banen med en ny smell, men avdramatiserte i etterkant situasjonen.

Hegerberg har spilt for Lyon siden 2014. Hun står med 212 mål på 198 kamper for den franske klubben. På landslaget er fasiten 43 mål på 76 kamper.


Mer fra Dagsavisen