Sport

Klæbo med suveren NM-seier på 10km, drar rett på sykkelreise

Johannes Høsflot Klæbo (26) viste igjen klasse og var best på 10-kilometeren i NM på Tolga. Ingen var i nærheten av å hindre ny triumf for Byåsen-løperen.

Femmila byttes med tur til Belgia, der han skal se sykkelrittet Flandern Rundt søndag.

– Det er litt kjipt at jeg ikke skal gå femmila. Det kunne blitt artig, men samtidig begynner jeg å kjenne at det er nok. Jeg trenger ikke å skvise det mer, sa Klæbo til NTB etter den spektakulære 10-kilometeren.

Den endte med at han regelrett parkerte konkurrentene på sisterunden.

Klæbo gleder seg til at han bare skal kose seg og være tilskuer. Klæbo skal naturlig nok ha et ekstra øye til rytterne til hans egen personlige sponsor, Uno-X.

Og før den tid skal han teste sin egen sykkelform også.

– Jeg skal ut å sykle med Johannes Thingnes Bø og Thor Hushovd i morgen og på lørdag, og så skal vi se sykkelrittet søndag, sa Klæbo.

Møter

Klæbo har avsluttet sesongen forrykende. Ingen har vært i nærheten av ham etter VM.

Til NM-dagene på Tolga kom han med to skipar, ett par skøyteski og ett klassiskpar.

Logoene på skidressen sørget han selv for å få på plass.

Timene før start og fram til lunsj torsdag ble brukt til evalueringsmøte sammen med resten av sprintlandslaget.

– Det var et fint og konstruktivt møte som vi forhåpentlig kan bygge videre på.

-Hva snakket dere om?

– Vi må starte med starten. Det har vært en treningssesong i forkant av konkurransesesongen, da var det en hamstringskade som satte meg ut av spill. Målet må være å unngå det i framtida.

– Er du redd at den skal dukke opp igjen?

– Det er litt derfor jeg reiser til USA etter påske. Der skal jeg få mer behandling av Megan (Stowe). Jeg tar med alpinski og skal kose meg. Det kan bli en litt lengre treningspause.

Fjerde NM-gull

Gullmedaljen på Tolga var hans fjerde individuelle i NM-sammenheng og hans første på distanse. Tidligere har han vunnet tre sprintrenn.

– Det betyr mye, sa trønderen om NM-gullet.

Onsdag vant han lagsprinten i NM sammen med Byåsen-kamerat Martin Buvarp. Torsdag åpnet Klæbo noe forsiktig, men økte deretter farten utover i løpet.

26-åringen seiret til slutt med 25,7 sekunder ned til Lyns sølvvinner Simen Hegstad Krüger. Mikael Gunnulfsen tok bronsen i klassiskrennet.

Klæbo vant verdenscupsesongens siste 10 kilometer klassisk i svenske Falun i midten av mars. Han har en fantomvinter bak seg. Sist helg avsluttet han verdenscupsesongen med en ny seier på 20-kilometeren i Lahti. Det var hans 19. individuelle seier denne vinteren. Ingen har flere i historien på én sesong.

NM langrenn del 2 i Tolga torsdag, klassisk:

Menn, 10 km:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen 25.47,5, 2) Simen Hegstad Krüger, Lyn 0.25,7 min. bak, 3) Mikael Gunnulfsen, Ørn 0.37,6, 4) Håvard Moseby, Kjelsås 0.48,3, 5) Daniel Stock, Vadsø 0.49,2, 6) Iver Tildheim Andersen, Rustad 0.49,9, 7) David Thorvik, Kjelsås 0.52,5, 8) Lars Agnar Hjelmeset, Gjelleråsen 0.55,9, 9) Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger 0.57,3, 10) Håkon Skaanes, Strindheim 0.59,1.


Mer fra Dagsavisen