Merlier vant åpningsetappen av Paris-Nice – Kristoff punkterte mot slutten

Soudal-Quick Step-syklist Tim Merlier spurtet inn til seier på den første etappen av rittet Paris-Nice. Alexander Kristoff punkterte med under en mil igjen.

Den første etappen var en flat etappe på 169,4 kilometer, som både startet og sluttet i La Verrière. I slutten var belgiske Merlier sterkest og kom først over målstreken.

Bora-rytter Sam Bennett tok 2.-plassen foran treer Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Uno X-rytter Rasmus Tiller ble beste norske og trillet i mål som nummer 29. Lagkamerat Kristoff punkterte forhjulet med under en mil igjen og mistet dermed massespurten.

– Det var kaotisk på slutten og jeg slet med å komme meg fram, sa Edvald Boasson-Hagen til TV 2 etter målgang.

Den danske Uno-X-rytteren Jonas Gregaard lå lenge i et tomannsbrudd, men de ble kjørt inn med tre mil igjen.

Jumbo-Visma-rytter Primoz Roglic vant sammenlagt i fjorårets utgave av rittet. Det skal sykles åtte etapper i rittet, som pågår fram til 12. mars.