Vintersport

Slind tatt ut på stafettlaget – disse skal jakte norsk jubel

Tiril Udnes Weng, Astrid Øyre Slind, Ingvild Flugstad Østberg og Anne Kjersti Kalvå skal forsvare Norges ære på kvinnestafetten i ski-VM torsdag.

Uttaket ble offentliggjort på langrennsstadion i Planica onsdag ettermiddag, og løperne går i nevnte rekkefølge.

– Sverige er stor favoritt, men vi har satt opp laget sånn at vi skal kunne kjempe om seier, sa landslagstrener Sjur Ole Svarstad om uttaket.

Kalvå går mot Maja Dahlqvist på siste etappe. Det er klart etter at dobbel verdensmester Jonna Sundling overraskende ble vraket i det svenske laguttaket.

Emma Ribom, Ebba Andersson og Frida Karlsson går de tre første etappene for Sverige.

Slind har slått seg inn på det norske laget etter at hun tok en sensasjonell bronse i skiathlon tidligere i mesterskapet. Det var dessuten hennes VM-debut.

Tirsdag endte Kalvå og Østberg på henholdsvis fjerde- og femteplass på 10 kilometer fristil. Udnes Weng ble nummer tolv. Kalvå og Udnes Weng sikret norsk sølv på lagsprinten.

Det norske laget er klar medaljekandidat på torsdagens stafett, men de svenske kvinnene har vunnet tre av fire konkurranser hittil i VM. På 10-kilometeren tirsdag tok Karlsson og Andersson sølv og bronse bak amerikanske Jessie Diggins.

Mer fra Dagsavisen