Zuccarellos drømmerekke fortsetter – mål og assist i ny Wild-seier

Mats Zuccarello fortsetter å imponere i NHL. Etter mål og assist i 4-2-seieren over Ottawa Senators har han målpoeng i ti strake kamper for Minnesota Wild.

Zuccarello gjorde hattrick og supplerte med en assist i fredagens 4-1-seier over Chicago Blackhawks. Dermed er han oppe i seks målpoeng på de to siste kampene.

Søndag innledet han med en fin assist til rekkekamerat Kirill Kaprizov. Nordmannen fikk pucken ute ved vantet til venstre i gjestenes målsone. Han orienterte seg raskt og slo en presis pasning tversover til Kaprizov, som gikk ned på ett kne og feide pucken i nærmeste hjørne.

Halvannet minutt ut i midtperioden doblet Zuccarello selv ledelsen. Kaprizov forfulgte en lang pasning, fikk kølla på den og styrte pucken på mål fra spiss vinkel. Keeper Anton Forsberg ga retur ut til Sam Steel, som så at Zuccarello hadde skaffet seg rom ved motsatt stolpe. Nordmannen kunne slå pasningen i tomt bur.

Dermed var assist nummer 22 og mål nummer 14 for sesongen i boks for Zuccarello. På de ti siste kampene er han oppe i sju mål og ni assist.

Gjevt selskap

Zuccarello var ikke på isen da Wild økte til 3-0, men det var rekkekamerat Kaprizov, som slo en lekker målgivende pasning mellom beina på en Senators-spiller og fram til målscorer Jared Spurgeon.

Det var russerens 200. målpoeng på de 167 siste kampene. Siden 2000-01-sesongen er han den fjerde spiller med så mange målpoeng på så få NHL-kamper. De tre andre er superstjernene Sidney Crosby, Alex Ovetsjkin og Jevgeni Malkov.

Sent punktum

Mark Kastelic og Claude Giroux reduserte i siste periode, sistnevnte etter at Senators tok ut keeper, men Frederick Gaudreau satte punktum i tomt bur 25 sekunder før slutt.

Wild er på tredjeplass i sin avdeling og på stø kurs mot sluttspill. Laget tok sin åttende seier i desember, flest i ligaen.