Sport

Hovland forsvarte tittelen på Bahamas etter voldsomt drama på siste hull

Det norske golfesset Viktor Hovland var best også i årets utgave av World Challenge-turneringen på Bahamas. Seieren kom etter nervedrama på siste hull.

25-åringen gikk inn i siste runde med en tre slags ledelse på spillepartner og verdenstoer Scottie Scheffler. Hovland mistet ikke forspranget, og med en runde på tre slag under par kunne han feire sin andre strake tittel i turneringen.

Han vant med to slag på annenmann Scheffler. Det gikk så vidt etter to store blemmer på 18. og siste hull. Hovlands andreslag endte i vannet, men reddet seg inn ved å holde seg på bogey.

– Det var forbanna nervepirrende. Jeg spilte ikke så bra på de siste ni hullene, men det var bra nok, sa Hovland i et intervju vist på Eurosport.

Triumfen gir en premiesjekk på vel 9,7 millioner kroner. En superrunde lørdag med hele ti birdier satte Hovland i en god posisjon før alt skulle avgjøres. Tittelen var Hovlands første siden han vant europatourturneringen i Dubai i januar og første i et PGA-felt på ett år.

Arrangert av Woods

World Challenge er en uoffisiell turnering på PGA-tourkalenderen, og det amerikanske golfikonet Tiger Woods står bak som arrangør. Inntektene går til hans egen veldedige organisasjon. Woods deltok ikke i år som følge av en betennelse i foten.

Det er kun Woods og Hovland som har vunnet World Challenge to ganger på rad. Woods gjorde det i 2006 og 2007.

På de ni første hullene ble det tre birdier på Hovland. Det skjedde på hull tre, seks og sju, mens resten var par. Schelffer var på et punkt bare slaget bak, men amerikaneren pådro seg en dobbeltbogey og greide ikke hente inn forspranget.

Spennende

På de siste ni hullene startet Hovland med tre par før han pådro seg en bogey på hull 13. Han hentet slaget tilbake og mer til på de to neste hullene. Med to birdier og tre hull igjen kunne nordmannen så smått begynne å se seieren nærme seg.

Men den var på ingen måte i boks. Scheffler la press på Hovland med tre birdier på rappen i sluttfasen. På siste hull sviktet begge to og slo svake slag, men Hovland holdt nervene i sjakk da han med en langputt rett i koppen styrte unna en dobbeltbogey.

Det er bare 20 spillere som deltar i turneringen, hvorav flere store stjerner. Amerikanske Kevin Kisner var eneste spiller utenfor topp 30 på verdensrankingen. Han slo til med en hole-in-one på den siste runden.

Det var kun fire spillere som ikke var blant de 20 beste. Hovland var nummer tolv foran konkurransestart, men han får poeng på verdensrankingen og kan hoppe noen plasser.

Mer fra Dagsavisen