Sport

Asia neste for Ruud: – Skal prøve å nyte det

Casper Ruud har lagt Laver Cup bak seg og skal jakte nye titler og rankingpoeng i Asia. Først ut er en turnering i sørkoreanske Seoul.

Hardcourt-turneringen utendørs i Sør-Korea er denne uken tilbake på ATP-touren for første gang siden 1996. Her skal Ruud kjempe mot blant andre Cameron Norrie, Taylor Fritz og Denis Shapovalov. De blir trolig hans største utfordrere i ATP 250-turneringen.

Deretter venter Japan Open i Tokyo uken etter. ATP 500-turneringen ble vunnet av Novak Djokovic sist den ble avholdt i 2019. Også der vil Norrie og Fritz være blant favorittene sammen med nordmannen. I tillegg til Frances Tiafoe fra USA, som tok seg til semifinalen i US Open tidligere i år.

– Jeg skal prøve å nyte det og prøve å spille bra. Jeg vet jeg må ha en bra høst for å sikre meg til Torino (ATP-sluttspillet med sesongens åtte beste spillere). Jeg vil prøve å ende året på en god ranking, så da må jeg gjøre det bra. Det blir viktig for meg å få til noen gode resultater nå, sier Ruud til NTB.

Ruud deltok i helgen i Laver Cup som en del av det europeiske laget. Sammen med stjerner som Roger Federer, Rafael Nadal og Djokovic ble det tap for verdenslaget. Ettersom turneringen ble avgjort tidlig, spilte ikke Ruud den siste singlekampen.

Mandagens ferske verdensranking er uendret i toppen, og Ruud er stadig nummer to bak sin overmann i US Open-finalen spanske Carlos Alcaraz.


Mer fra Dagsavisen