Sport

Warholm mister Bislett Games – lårskaden truer tittelforsvaret i VM

Karsten Warholm fikk tirsdag sjekket lårproblemene han fikk i Marokko i helgen. Der ble det konstatert en skade som truer hans VM-deltakelse neste måned.

Det forteller lege Thomas Torgalsen ved Olympiatoppen til VG. Han fikk oppgaven med å undersøke Warholm.

Svaret viste en liten skade i bicepsmuskelen i høyre baklår.

– Det er kanskje den mest vanlige sprintskaden. Jeg har sett den mange ganger, sier Torgalsen.

Friidretts-VM i Eugene, Oregon varer fra 15 til 24. juli. Der skal Warholm etter planen stille som regjerende mester på 400 meter hekk. Nå blir det en kamp mot klokka.

– Det er ikke hundre prosent sikkert, nei. Men det er et realistisk mål, og så må alle parter være klar over at det ikke kan gå, påpeker Torgalsen.

I august står også EM i München på programmet.

Må stå over

Warholm fikk en vond sesongstart i søndagens Diamond League-stevne i Rabat. Han tok seg til låret og stoppet opp etter første hekk.

Etterpå uttalte Warholm at han trodde det dreide seg om en krampe, men i Oslo fikk han påvist en reell skade.

Bislett Games arrangeres 16. juni, men friidrettsfesten utgår for Warholm. Det samme gjør Diamond League-konkurransen i Stockholm i slutten av måneden.

– Det har vi bestemt oss for at ikke er aktuelt, sier Torgalsen til NRK.

Verdens raskeste

For første gang siden 2013 går det stjernespekkede Bislett-stevnet uten Warholm. I fjor løp han inn til 46,70 og verdensrekord på 400 meter hekk i kveldsvarmen i Oslo.

Noen uker senere senket han tiden til 45,94. Den ga ham OL-gullet i Tokyo.

Warholm har i år holdt igjen på å konkurrere. Han hadde opprinnelig lagt opp til å ha sesongstarten på Bislett, men følte for å komme i gang litt tidligere. Grepet med å stille i Marokko slo ikke heldig ut.

Mer fra Dagsavisen