Sport

Tidligere verdensener dropper PGA-touren

Dustin Johnson velger å forlate den amerikanske PGA-touren etter at han bekreftet deltakelse i den nye Saudi-Arabia-finansierte LIV-touren.

Det opplyste han om på en pressekonferanse tirsdag, ifølge Sky Sports.

Johnson har vært verdensener i totalt 135 uker, og leverte en kjempesesong på PGA-touren i 2020/21-sesongen. Han står med 28 PGA-seirer og har vunnet to majorturneringer.

Han ble verdensener i februar 2017 og holdt på posisjonen i 64 uker. Han var sist på topp i juli i fjor, men deretter har de gode resultatene latt vente på seg.

Johnson bekreftet i forrige uke at han ville stille når LIV-touren starter utenfor London til helgen. Totalt skal det spilles om 235 millioner kroner, noe som er en del mer enn det golfeliten kjemper om i PGA-sammenheng.

PGA-touren har gått hardt ut mot spillere som velger den Saudi-Arabia-finansierte touren, og har truet med at de mister sine medlemskap. Johnson bekrefter nå selv at han trekker seg ut.

I februar la Johnson alle spekulasjoner om deltakelse på LIV-touren på is i en uttalelse gjennom PGA, men 37-åringen har ombestemt seg.

Mer fra Dagsavisen