Sport

Foss nummer seks på Giro-tempoen – klatret 26 plasser

Tobias Foss tok en sterk 6.-plass på lørdagens tempoetappe i Giro d’Italia. Simon Yates vant foran Mathieu van der Poel, som forsvarte den rosa ledertrøya.

Tobias Foss leverte en god prestasjon på dagens tempo i Giro d'Italia.

Foss ble nummer 33 i den første etappen, og lørdagens prestasjon sendte ham opp til sjuendeplass i sammendraget.

Tempoetappen var på 9,2 kilometer med start og mål i Budapest. Foss kjørte solid og la seg inn på en foreløpig 2.-plass, fire sekunder bak Matteo Sobrero. Senere kom Ben Tulett, lagkamerat Tom Dumoulin, Mathieu van der Poel og Simon Yates inn foran.

Yates tok sin femte etappeseier i Giroen.

– Min beste seier, det er helt sikkert. Det var en litt uventet seier, men jeg tar det jeg kan få, sa Yates.

Van der Poel ble nummer to foran Tom Dumoulin og beholder sin rosa trøye til søndagens etappe. Fjorårets norske tempomester Foss endte 17 sekunder bak etappevinner Yates.

– Det var en god tempo. Jeg er ganske komfortabel i tempoer og liker veldig godt å kjøre dem. I dag var det en ordentlig kraft-tempo mellom alle de tekniske svingene, noe som passet meg bra. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å levere en god tempo i dag, sa Foss til Discovery.

Foss ble nummer fem i fjorårets tempo i Giro d'Italia. I 2020 kom han på tredjeplass. I år er Vingrom-rytteren det stjernetunge Jumbo-Visma-lagets kaptein i storrittet.

Rittet fortsetter søndag med en 201 kilometer lang etappe fra Kaposvár til Balatonfüred.