Sport

Hamilton i opphetet øredobb-konflikt med Formel 1-ledelsen

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton bes om å fjerne piercingene han har i ører og nese, men står på sitt og hevder at noe av ørepynten ikke kan fjernes.

Konflikten mellom Hamilton og Formel 1s nye løpsdirektør, Niels Wittich, ble en snakkis mellom løpene i VM-runden i Australia i helgen.

Briten har konkurrert med både nesepiercing og øreringer i flere sesonger, til tross for at kroppspiercing har vært forbudt i Formel 1 siden 2004.

Foran helgens runde i Melbourne tok Wittich opp regelen i sine kommentarer i løpsprogrammet, og han diskuterte også temaet direkte med Hamilton og hans konkurrenter i førerbrifingen foran løpet.

– Må kappe øret av

Wittich understreker at piercing-forbudet er innført for å beskytte sjåførene ved at ingenting skal hindre dem i å forlate bilen raskt i en nødssituasjon.

Hamilton ga blaffen i Formel 1-toppens advarsel og kjørte søndag med både øreringer og nesepynt.

– Jeg har ingen planer om å fjerne dem, sa 37-åringen etter å ha kjørt inn til 4.-plass i Melbournes Grand Prix.

– Det er personlige ting. Og man burde få være den man er. Det er ting der som jeg ikke kan fjerne. Disse her, i det høyre øret, er sveiset inn, så da måtte jeg i så fall kappe øret av. De blir, fastslo den britiske Mercedes-stjernen.

Kan straffes

Det internasjonale motorsportforbundets (FIA) regler sier at «bruk av smykker i form av kroppspiercing eller metall-halskjeder er forbudt under konkurransen og kan derfor kontrolleres før start».

Hamilton kan i teorien bli bøtelagt eller få poengstraff for å bryte reglene. Ifølge DPA planlegger FIA å se an om Mercedes-førerens holdning kommer til å endre seg i løpet av de neste helgene, før forbundet eventuelt foretar seg noe.

Mer fra Dagsavisen