Sport

Stortap for Ammerud i første kvartfinale: – Ræva!

Ammerud var sjanseløse mot Frøya i den første NM-kvartfinalen og tapte med hele 43 poeng, 54-97. Nå spøker det for semifinale, og kaptein Andreas Isaksen var rasende etter tapet.

Ammerud viste muskler i den siste grunnseriekampen forrige helg mot nettopp Frøya og vant 86-78, etter en kjempekamp av trioen Mustapha Dibba, AJ Harris og Jordan Sessions. Da økte optimismen hos Ammerud, som skulle møte nettopp Frøya i kvartfinaleserien i NM. Kunne vi få en bombe i oppgjøret mellom seriemesterne (Frøya) og laget som akkurat kom seg til sluttspill (Ammerud)?

Svaret på det er enn så lenge nei. Frøya feide Ammerud av banen med hele 43 poeng i helgens oppgjør i Bergen, og dersom Frøya også vinner torsdag i Apalløkka, er Ammeruds sesong over.

– Det var ordentlig ræva. En total kollaps. Det er egentlig ikke veldig mye annet å si, sier lagkaptein Andreas Isaksen. Han hadde en skuffende dag på jobben og scoret bare to poeng. Faktisk var de tre mestscorende spillerne i kampen Frøya-spillere (Cam Gregory og Wayne Stewart scoret 22 poeng hver, mens Juan Ferrales scoret 20.

– Nå må vi legge dette tapet bak oss og se fremover. Til tross for et stygt tap så er det langt fra over. Vi har tapt med mye før og levert veldig gode kamper i etterkant, sier han videre.

Frøya-drømmestart

I Bergen fikk Frøya en drømmestart mot Ammerud. De gulkledde ledet 10–0 før Ammerud scoret sine første poeng, og etter bare sju minutter av kampen ledet Frøya med 14 poeng. Status etter de første ti minuttene var 28–16 i favør Frøya.

Ammerud kom ut i 100 i den andre perioden og var bare sju poeng bak like uti perioden på 21-28, før Frøya sa takk og farvel. Frøya scoret 30 av de 36 poengene som ble scoret i den andre perioden, som gjorde at de ledet hele 58–27 til pause.

Den ledelsen klarte aldri Ammerud å hente inn. Etter 30 av 40 minutter sto det 78-42, og til slutt vant Frøya 97–54.

Dibba scoret 17, Harris 16 og Session bare 10. Da blir det vanskelig å vinne basketkamper. Og likevel scoret trioen 43 av lagets 54 poeng.

Disiplin er nøkkelen

Til sammenligning scoret de tre 56 av Ammeruds 86 poeng da de slo Frøya sist helg. Svenske Dibba ble Ammeruds toppscorer 23 poeng, mens Session (19 poeng og 12 returer) og Harris (14 poeng og 7 assists) også var toneangivende for de grønnkledde da. Nå var de ikke like påskrudd, og da var ikke Ammerud i nærheten.

Lagene møtes igjen torsdag i Apalløkka. Hvordan skal Ammerud vinne og utligne til 1–1 i kamper?

– Vi må ha bedre flyt i angrep og mye mer aggressive i forsvar. Vi kan ikke la Frøya komme i så god rytme som de gjorde i den første kampen. De kommer til å møte et annen Ammerud-lag på Apalløkka, sier lagkaptein Andreas Isaksen.

– Nøkkelen for å slå dem blir å spille som vi gjorde i siste grunnseriekamp. Vi må være disiplinerte igjennom hele kampen, sier Orji Okoroafor.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen