De Bruyne senket Chelsea – City strammet grepet om ligatittelen

Kevin De Bruyne ga Manchester City 1-0 i kampen mot tabelltoer Chelsea i Premier League lørdag. Det ga de lyseblå en 13 poengs luke i toppen.

Pep Guardiola og hans Manchester City har dermed et solid grep i kampen om ligatittelen. Chelseas tittelhåp er nesten helt borte, mens Liverpool ligger ett poeng bak London-laget. Merseyside-klubben har imidlertid to kamper til gode på rivalene.

Sist sommers dyreste kjøp på hvert av lagene, Chelseas Romelu Lukaku og Manchester Citys Jack Grealish, misset på store sjanser i løpet av kampen. De Bruyne viste hvor enkelt det kan gjøres da han satte inn 1-0 etter 69 minutter.

Med tolv strake seire ser City ut til å kunne forsvare Premier League-trofeet og vinne ligaen for fjerde gang på de siste fem sesongene.

Liverpool seiler opp som den største utfordreren etter at Chelsea nok en gang skuffet i ligasammenheng i lørdagens toppkamp. Jürgen Klopps menn spiller hjemme mot Brentford søndag.

Chelsea har bortekamp mot Brighton allerede tirsdag. Deretter er det London-derby mot Tottenham neste helg. Manchester City møter Southampton om en uke.

Kepa i veien

Omstridte Lukaku fikk tillit fra start, men skuslet bort en stor overgangsmulighet tidlig i kampen med en feilpasning mot en offsideplassert Hakim Ziyech.

Like etter kom Citys første store sjanse. John Stones fikk upresset heade fra kort hold, men forsøket gikk rett på Kepa Arrizabalaga. Spanjolen vokter målet til Chelsea mens Edouard Mendy spiller i afrikamesterskapet.

Kepa gjorde sakene sine bra like før pause da City fikk en kjempemulighet etter å ha vunnet ballen høyt i banen. Jack Grealish kom alene foran mål, men Chelsea-keeperen reddet med en beinparade og kom seirende ut av duellen med Citys milliardsignering.

De Bruyne fikset seier

Lukaku fikk igjen en god mulighet til å sende Chelsea i ledelsen tidlig etter sidebytte, men denne gangen avsluttet belgieren selv uten å overliste City-keeper Ederson.

I stedet var det hans belgiske landslagskamerat De Bruyne som skulle avgjøre toppoppgjøret. Med drøyt 20 minutter igjen fikk han ballen på midtbanen, forserte enkelt inn i banen og plasserte 1-0 i hjørnet.

Chelsea hadde lite å komme med etter pause og klarte aldri å sette særlig press på City. Phil Foden kunne ha doblet til 2-0 på tampen, men skuddet gikk over mål.

De Bruyne ble byttet ut mot slutten. Midtbanestjernen fikk seg en liten smell kort tid etter vinnermålet.