Brighton berget av selvmål da Palace ranet med seg poeng

Brighton dominerte Premier League-kampen mot Crystal Palace, men gjestene holdt på å rane med seg tre poeng. Et selvmål av Joachim Andersen ga 1-1 på tampen.

Jack Butland i gjestemålet storspilte og reddet blant annet et straffespark fra Pascal Gross. Palace tok ledelsen mot spillets gang da Conor Gallagher banket ballen i mål 20 minutter før slutt, men det holdt ikke helt til siste fløyte.

I det 87. minutt ble Neal Maupay spilt fram av Marc Cucurella, stormet mot dødlinja og slo hardt inn foran mål. Ved nærmeste stolpe slengte Andersen ut beinet i håp om å blokkere ballen, og i stedet styrte han den mellom beina på en sjanseløs Butland.

Dermed ble det et fortjent poeng til hjemmelaget, som dominerte kampen omtrent fra start til slutt. Butland måtte vise klasse flere ganger for å holde laget inne i kampen.

Palace fikk sitt ledermål etter et fint angrep som endte med at Jeffrey Schlupp løp opp ballen ved dødlinja og slo den ut i feltet til Gallagher, som dempet den og scoret.

London-klubben har aldri vunnet en Premier League-kamp på en fredag, og det skulle ikke lykkes i åttende forsøk heller. Laget fikk iallfall sin fjerde uavgjort.