Sport

Storseier for Ready – ubeseiret etter seks kamper

Readys damelag fortsetter å herje i Dameserien. Tirsdag kveld ble det hele 10-0 over NTNUI.

Men selv om det sto 5-0 etter den første omgangen, var ikke trener Gustav Eriksson særlig fornøyd av den grunn.

– Vi er dessverre altfor dårlige i den første omgangen. Vi henger ikke med fra start og det virker som om vi sitter igjen i garderoben når dommeren blåser i gang oppgjøret. Selv om vi vinner 10-0 og leder 5-0 etter 1. omgang, må man stille krav. Hvis ikke kommer de ikke til å bli bedre, sier treneren.

Heller ikke landslagsaktuelle Ina Dahl var særlig fornøyd etter de første 45 minuttene.

– Vi får ikke opp tempoet i det vi vil gjøre i 1 omgang. Vi har dårlig fart på skøytene og lavt balltempo, og gjør ikke det vi har snakket om på forhånd. Noe gjør vi riktig, siden vi leder 5-0, men vi vet selv at vi kan så mye bedre. Det holder ikke det vi gjorde i 1. omgang, hvert fall ikke når vi skal møte de litt bedre lagene som Stabæk, Høvik og Drammen, sier 22-åringen.

Bedre 2. omgang

Det bedret seg i den andre omgangen, der de hadde full kontroll og scoret ytterligere fem mål til. Dermed endte det 10-0.

– Den andre omgangen er mye bedre, men fortsatt føler jeg vi har et ekstra gir vi kan få fram. Men den var absolutt mye bedre enn 1. omgang. Vi får opp farten og spiller ball mer sammen, og vi er bedre på å holde ballen mye i laget. Og det å holde nullen er alltid sterkt, det er vi fornøyde med, sier Dahl.

Lagene spilte 9er på 11er-bane som følge av at NTNUI bare er ni spillere. Dermed ble det en tung kveld for trondheimslaget.

– Begge slet litt begge veier siden det var så mye rom. Det var vanskelig å styre dem siden det var så mye plass, sier 22-åringen.

– Den andre omgangen er bedre. Vi gjør det vi skal gjøre – ballen går raskere, vi spiller på rettvendte spillere og bruker skøytegåingen vår, som er en stor fordel. Hele laget gjør en god og en mindre god omgang, sier Eriksson.

Full pott etter seks kamper

Mina Cecilie Melbye fortsetter å score på bestilling. Tirsdag ble det hat trick og en målgivende for spissen, mens Ina Dahl og Marie Bolme noterte seg for to mål hver. Nora Bakke, Linnea Grönquist og Ingrid Tufte scoret hvert sitt, mens Filippa Horn hadde to målgivende pasninger.

– Mina er “on fire”! Det er utrolig gøy å se, for hun har gjort det kjempebra i år. Marie har vært litt syk, men nå er hun på rett spor, sier Dahl.

Det var fine forhold på Gressbanen da Ready møtte NTNUI tirsdag.

Ready topper stadig tabellen etter seks kamper – 12 poeng av 12 mulige og 42-6 i målforskjell er fasit.

– Det er stort for laget og klubben å være serieleder, men vi må bare fortsette å trene hardt og utvikle spillet vårt i tiden fremover. Det viktigste er å være best når sluttspillet begynner, sier trener Eriksson.

– Det er jo utrolig bra. Å bare slippe inn seks mål er jo kjempebra også. Det betyr at vi gjør det bra defensivt også, og alle hjelper hverandre. Vi jobber mot å slippe inn så lite som mulig, og da kommer offensiven. Likevel synes jeg vi har gjort det greit så langt denne sesongen, men vi har fortsatt mye å jobbe med. Topper formen inn mot sluttspillet. Dette har ikke så veldig mye å si, siden alt kan skje i sluttspillet. Vi topper formen inn mot sluttspillet, sier Dahl.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen