Fotball

Premier League: Juleprogrammet blir spilt som planlagt

Det blir ikke lagt opp til en kollektiv uttsettelse i Premier League tross koronatrøbbel i mange klubber. 30 serieoppgjør skal spilles de neste to ukene.

Premier League bekrefter i en uttalelse at terminlista blir gjennomført så langt det lar seg gjøre. Det ble utfallet av mandagens møte mellom de 20 klubbene.

Hovedtemaet var koronakaoset som har lammet engelsk fotball i den mest hektiske perioden av sesongen. I helgen ble hele seks av ti kamper i toppdivisjonen utsatt på grunn av smitteutbrudd i en rekke klubber.

Flertallet av PL-lagene ønsker å spille videre og følge oppsatt kalender.

Liga og cupspill

Det er lagt opp til tre fulle serierunder mellom 26. desember og 3. januar. Deretter venter tredje runde i FA-cupen 7.-10. januar.

Rett før jul er det også kvartfinaler i ligacupen. De spilles tirsdag og onsdag.

Ifølge The Athletic ble tre ulike scenarioer drøftet mandag. I tillegg til å fortsette som vanlig, skal Liverpool og en håndfull andre klubber ha støttet ideen om å utsette én ligarunde.

Konkret var tanken å flytte kampene 28.-30. desember fram i tid. Motargumentet er at det er komplisert å få til og svært kostbart.

Klopp reagerer

Et tredje alternativ var å sette hele ligaen på pause i en periode, men dette ønsker ingen av klubbene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var kritisk til det tette programmet etter 2-2-kampen mot Tottenham søndag. Hans lag skal i romjulen spille kamper med under 55 timers mellomrom.

– Det er umulig, vi har ikke spillere. Vi må regne med å få ytterligere ett eller to koronatilfeller til. 26. og 28. desember er ikke mulig. Vi foretrekker å spille, men vi trenger hjelp med oppsettet, sa Klopp.

Mer fra Dagsavisen