Ishockey

Det lysner på skadefronten for VIF hockey – Booth klar til juleprogrammet

Etter flere uker med store skade- og koronaproblemer, begynner det å lysne for Vålerenga som får mange av de som har vært ute klare igjen til oppstarten av juleprogrammet.

Da Vålerenga fikk et koronautbrudd på toppen av en lang skadeliste, hadde klubben ikke noe annet valg enn å utsette kampene mot Oilers og Manglerud Star. Da VIF igjen kom seg tilbake på isen ble Grüner knepent slått hjemme, før serieleder Stjernen fikk bank på Jordal Amfi forrige kamp.

Etter at Espen «Shampo» Knutsen tok over som hovedtrener, har ting sett stadig lysere ut for Vålerenga, og før juleprogrammet som starter med en tur til Askerhallen 28. desember er det enda mer godt nytt for VIF-fansen. Nykommer David Booth er nemlig ferdig med sin karanteneperiode etter ankomst, og klar for kamp. Men han er ikke den eneste.

På sine hjemmesider opplyser nemlig Vålerenga at Stefan Espeland, så vel som Filip Lalande og Pontus Finstad også blir klare til romjulskampene. Unggutten Gabriel Koch, som har vært syk, ventes også å bli klar til kamp.

Det betyr at Jonas Oppøyen nå er den eneste som ikke rekker kampen, i tillegg til Mika Partanen som er ute for sesongen etter å ha blitt operert.

– Mika Partanen er operert og operasjonen gikk bra. Han er ute resten av sesongen og kontrakta går ut ved sesongslutt også så veien videre der er ikke avgjort, sier sportssjef Frikk Juell til klubbens hjemmesider.

VIF har nå altså tre strake seiere, før den første av romjulskampene venter borte mot Frisk Asker den 28. desember. To dager senere er det ny kamp mot Frisk Asker, denne gang hjemme i Jordal Amfi, før det er bortekamp mot Sparta (4. januar) og hjemmekamp mot Ringerike (9. januar) som er de to første kampene på nyåret.

Mer fra Dagsavisen