Sport

Dette tjener Casper Ruud på tennis-suksessen

Casper Ruud kan vente seg flere millioner kroner inn på konto etter at han fredag sikret semifinalebillett i ATP-sluttspillet.

Casper Ruud i aksjon i Torino.

Spillerne får rundt 1,5 millioner kroner for å delta, samt samme beløp ekstra for hver seier i gruppespillet. Dem har Ruud to av etter å ha slått Cameron Norrie og nå sist Andrej Rublev.

Dermed har Ruud sikret seg minst 4,6 millioner kroner hittil i sluttspillet før han lørdag skal spille semifinale mot den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev.

Best når det gjelder

Vinneren av semifinalen får 4,7 millioner kroner for avansementet til finalen. Dermed vil Ruud potensielt kunne doblet pengefangsten hittil, skulle han slå Medvedev.

Casper Ruud mener at han er best når det gjelder som mest, og håper han kan videreføre det inn i semifinalen mot Daniil Medvedev i ATP-sluttspillet i Torino.

Det sier Ruud til NTB etter seieren mot Andrej Rublev som sikret ham plass i semifinalen i ATP-sluttspillet. Nordmannen har spilt god tennis hele år, men merker at han er best når han blir satt under press.

Hevet seg etter å ha kommet under

I de to siste kampene har han kommet under 0-1 i sett, men klart å hente seg mesterlig opp igjen. Torsdag var det Cameron Norrie som ble slått, mens det fredag var Rublev som fikk kjenne på nordmannens styrker.

– Det jeg tar med videre fra de to siste seierne er at jeg spiller bra når det er viktige baller og poeng. Jeg server også bra. Jeg hadde en god følelse fra torsdag, sier Ruud til NTB og fortsetter:

– Jeg vet at jeg kan prestere i de viktigste øyeblikkene.

Foran semifinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev, håper Ruud at nettopp det kan hjelpe ham mot tøff motstand. Han venter at russeren vil sette ham på flere prøver.

– Forhåpentlig blir det flere jevne øyeblikk lørdag. Det hjelper å vite at man spiller bra når det gjelder som mest, sier Ruud.

Han skal ut i den første semifinalen med start klokka 14.00, mens Novak Djokovic møter Alexander Zverev i den andre semifinalen klokka 18.30.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen